Vitaliser sentrum

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi hører ofte dette slagordet. Sats på sentrum! Prioriter Sentrum! Sentrum må ikke dø ut!

Ruslet en kveld gjennom sentrum fra kirken til ferjeleiet. Var litt usikker på om jeg torde gå under et stort rødt banner som varslet noe om fare for takras. Mannet meg opp og snublet og skled på islagte fortau nedover til den gamle jernbanestasjonen. Greit brøytet, men finnes det ikke strøsand i Kragerø? Holdt på å gi tapt i trappen opp til bussholdeplassen. Der var det virkelig glatt. Fikk evakuert ut via ferjeleiet og bort til Tangen.

Vel og bra å satse på sentrum, men er ikke gårdeiere ansvarlig for å sikre tak og strø fortau? Det kan da ikke være meningen at vi skal trosse rasfare og risikere lårhalsen for å komme til butikker og kommunale servicebygg?

Gårdeiere og butikker må gjøre sitt før resten av kommunen blir bedt om å hjelpe dem å gjøre sentrum attraktivt. Så langt jeg vet er det i Kragerø mange som er villige til å ta et tak for lokalmiljøet sitt. Hva med å sette ut noen kasser med strøsand slik at innbyggerne kan kaste ut noen never for å hjelpe seg selv og andre litt? Jeg er sikker på at det er så mange som er glade i byen sin at de er villige til å ta et tak og vitalisere både godt naboskap og handel.

Nils Jul Lindheim

Kragerø Senterparti

Sentrumsplanen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken