Spetalen kvittet seg med 65 millioner Weifa-aksjer

Selger: Øystein Stray Spetalen har kvittet seg med aksjene i Weifa.

Selger: Øystein Stray Spetalen har kvittet seg med aksjene i Weifa. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kjendisinvestoren har dermed halvert sin eierandel i selskapet.

DEL

Det er Dagens næringsliv (DN) som melder om Øystein Stray Spetalens massive Weifa-salg mandag. Ifølge avisen var det tre av Spetalens selskaper som solgte de 65 millioner aksjene. De ble solgt for 1,27 kroner aksjen. Så sendt som i mai var Weifa-aksjen priset til én krone og 80 øre. Utover gårsdagen sank kursen til 1,17 kroner.

Tror ikke på salg

- På aksjeforumer har småinvestorer spekulert i at Weifa skal bli kjøpt opp av et annet farmasiselskap. Med Spetalens nedsalg mandag kan man avskrive den muligheten. Spetalen hadde aldri solgt en eneste aksje dersom han været en sjanse for et oppkjøpstilbud med en fet kurspremie, skriver DN-kommentator Thor Chr. Jensen.

Skilt ut

De to fabrikkanleggene i Kragerø er ikke lenger en del av Weifa. De ble i år skilt ut i et eget selskap, Vistin Pharma, som i sommer ble notert på Oslo børs.

I forbindelse med børsnoteringen ga Vistin-direktør Kjell-Erik Nordby uttrykk for stor optimisme for fremtiden, og signaliserte at selskapet ville satse på de to produksjonanleggene i Kragerø. Han antydet muligheter for å øke produksjonen i Kragerø med 50 prosent, blant annet ved å "trimme" fabrikkene og ved å øke antall skift.

Fabrikkene i Gruveveien og på Fikkjebakke vil i år produsere rundt 650 millioner tabletter i år.

Da Vistin Pharma ble introdusert på Oslo børs i juni, var aksjen priset til ti kroner. Aksjekursen toppet seg i midten av juli på 22 kroner. Da børsen avsluttet handelen mandag, lå kursen på 17,5 kroner.

Artikkeltags