Før oppgjøret på Slåttnes-banen lå Langesund bare to poeng bak Kragerø helt i toppen av tabellen i femte divisjon.

Noa Apelseth og German Adamovich Khatajev sørget for at kragerølaget to ganger tok ledelsen i førsteomgangen. Men Langesund fulgte opp med scoringer kort tid etter begge KIF-målene, slik at det sto 2–2 til pause.

Etter hvilen sørget Noah Apelseth at KIF igjen tok ledelsen i kampen, og med et straffemål til KIF noen minutter senere ved Even Melby Bentsen, så det ut til at kragerølaget var i ferd med å sikre en viktig borteseier.

Med en Langesund-scoring i det 86. minutt ble det imidlertid igjen spenning i kampen på stillingen 3–4. Men helt på tampen satte både Mikolaj Banasiak og Otto Ehnebom ballen i nettmaskene, slik at KIF-gutta kunne reise hjem med seier 3–6 og tre viktige poeng.

– Det var mange gode på KIF i går, og må vi trekke fram en ekstra spiller blir det Noah Apelseth som denne kampen som ble avgjørende. Så var det godt å ha Marius Wilhelmsen tilbake fra et lengre fravær i forsvaret. Med veldig mange unge spillere under 18 år, så er det godt å ha en ringrev som sammen med Runar Hustad og Stian Kolberg som kan holde ungguttene litt i ørene, skriver Kragerø IF Fotball på sin facebookside.

Etter oppgjøret i Langesund har Kragerø 38 poeng helt øverst på tabellen, mens Langesund blir stående med 33 poeng på andreplass. Etter hjemmeseier mot Herkules torsdag, har også Skarphedin 2 sikret seg 33 poeng.

Drangedal, som ligger plassert i motsatt ende av tabellen, møter Hei 2 til et viktig oppgjør hjemme på Drangedal stadion lørdag.

Mange mål og røde kort

I sjette divisjon ble det et målrikt oppgjør da Sannidal møtte Åfoss på bortebane onsdag. Begge lagene bøttet inn mål, fram til det sto 5–4 til hjemmelaget få minutter før slutt. Men helt på tampen sikret Tobias Salvesen Heimdal for uavgjort 5-5, som også ble sluttresultatet.

Sannidal avsluttet for øvrig kampen med kun ni spillere på banen, etter at både Teodor Tveit Pedersen og Sander Vingereid Knatterud fikk røde kort. Både Johannes Andersen og Tobias Salvesen Heimdal scoret to mål hver, mens Tomas Kaasa Søndbø scoret ett.

Etter kampen ligger Sannidal på sjetteplass i divisjonen, 15 poeng bak serieleder Urædd 2.

Uavgjort ble det også i Krokens kamp i samme divisjon torsdag, da de møtte Skidar på bortebane. Tomas Kalmar Rønning sto for begge Kroken-scoringene i 2-2-kampen. Kroken ligger på andreplass i sjette divisjon, kun fire poeng bak serielederen.