Vi leker ikke skole!

Kragerø læringssenters lokaler på Kalstad.

Kragerø læringssenters lokaler på Kalstad. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi leser i KV 24.11.20 at posisjonens nye budsjettforslag innebærer å kutte ytterlige 600.000 kr hos oss, Enhet for Kompetanse og Integrering.

I det opprinnelige budsjettforslaget er det allerede lagt opp innsparingstiltak tilsvarende ca. 2,5 mill. (rammereduksjon på 1 500 000 kr og bortfall i inntekter på 1 000 000). Med dette forslaget er vi allerede så pressa på lærertimer i forhold til grupper og elever. Det vil være svært vanskelig å gjennomføre en god faglig og pedagogisk undervisning for elevene våre med et ytterligere kutt på 600.000 kr.

Vi har allerede vært gjennom en lang prosess med store kutt. I fjor var et krevende år for oss der vi måtte gi fra oss fire lærerkolleger, to årsverk i ledelse/administrasjon i tillegg til en flyktningkonsulent.

Våre elever kommer til et samfunn som krever skolegang, opplæring og utdanning for å få jobb. Vi har mange elever med liten eller ingen skolegang. Vi trenger god og målrettet undervisning for denne sårbare gruppa. Samfunnet vårt vil at flyktninger og innvandrerne skal bestå norskprøver, komme seg i arbeid og bli bidragsytere i samfunnet. Hvis skolegang og språkopplæring skal kuttes, skjønner ikke vi, som driver med opplæring og undervisning av flyktninger og innvandrere hvordan vi skal lykkes med dette samfunnsansvaret.

Konsekvensene vil være at det går sterkt utover elevene våre og deres undervisning. Vi vil miste en lærer, kanskje to. Gruppene vil bli større, læringsutbyttet mindre og elevene får ikke den undervisningen vi er lovpålagt å gi dem. Det å ha en analfabet og en høyt utdannet lege i samme klasserom, og samtidig oppnå de urealistiske målene som nå kommer fra Kunnskapsdepartementet, vil være urettferdig, både for lærere og elever. Med vår elevmasse er vi helt avhengig av mindre grupper og tilpasset opplæring. Det er vanskelig å lære norsk som voksen.

Vi ser på budsjettforslaget som uforståelig og stiller spørsmål til hvor det kommer fra. Med det nye forslaget virker det som dere ikke vet hva Kragerø Læringssenter driver med, og hvilke lovpålagte oppgaver vi er pliktige til å utføre. Det virker heller ikke som dere vet hvilke konsekvenser et slikt kutt vil ha. Hvilket opplæringstilbud ønsker dere egentlig at Kragerø Læringssenter skal gi?

Vi ber dere tenke nøye gjennom hva dere foreslår, og ønsker dere velkommen på besøk til oss for å se hva vi driver med. Vi leker ikke skole!

Utdanningsforbundet, klubben ved Kragerø Læringssenter

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken