Bortekampen mot skienslaget Åfoss ble en gedigen nedtur for de seiersvante kragerøguttene. De fysisk store og sterke spillerne til Åfoss ville mest og vant ikke ufortjent 3–1 mot et kragerølag som spilte svært famlende.

– Vi fikk oss en på trynet. Kanskje spillerne var for selvsikre etter seks kamper på rad uten tap, men samtidig kan dette tapet slå positivt ut for oss. Nå må vi skjerpe oss og heve oss igjen. Hele laget underpresterte mot Åfoss, kommenterer kragerøtrener Per Apelseth.

– Nå skal kampen analyseres grundig og jeg er sikker på at vi kommer til å reise oss igjen, slår treneren fast.

Fortsatt i toppen

Etter at vertene tok ledelsen utliknet Kragerø ved Jonas Thoresen etter forarbeid av Mats Bruu. Åfoss hadde mulighet fra straffemerket midtveis i omgangen, men en dyktig KIF-keeper Stefan Tolnæs reddet mesterlig. Like før pause måtte han imidlertid kapitulere slik at hjemmelaget gikk til halvtid med 2–1-ledelse.

I 2. omgang var sjansene godt fordelt på begge lag, men en skjebnesvanger feilpasning medførte den tredje åfosscoringen for kvelden. Da hadde hjemmelaget en spiller mindre etter en utvisning midtveis i andre omgang. Dermed kom Åfoss ajour med Kragerø på tabellen, begge lag har seks poeng etter tre kamper.

For Kragerø blir første mulighet til å plassere seg som et av de to øverste på tabellen, mot Skarphedin 3 på Kragerø stadion 1. mai. Skarphedin 3 ligger poenget foran Kragerø på andreplass. Lederlaget Sauherad har også sju poeng.

Kjempesmell

I 5. divisjon gikk Sannidal på en kjempesmell borte mot Skarphedin 2. Det er heldigvis sjelden kost at blåskjortene går av banen med 12 baklengs i sekken. Sannidal tapte nemlig hele 12–0 på Sandvoll i Bø. Ved pause ledet vertene 5-0, og det var egentlig ingen tvil. Skarphedin 2 var i en klasse over Sannidal denne kvelden.

Sannidal har mulighet til å revansjere dette resultatet når Skiens Grane kommer på besøk fredag 3. mai.