En kollega her i KV hadde fått strømregningen og reagerte i likhet med alle oss andre på at kilowattprisen hadde nådd nye høyder. Ja, prisene på kraft hadde nærmest eksplodert. Og verre skal det visst bli.

Vi abonnenter kommer til å få svi, og særlig familier med barn og ungdom. Ungdom som gjerne dusjer et par ganger om dagen, mens vaskemaskinen går.

Hadde man en strømregning på 1700 kroner i september, spås det at regningen i oktober kan bli tre ganger så høy. Hva da med strømregningene i de kaldeste månedene? De som enda står foran oss.

Forklaringen på de høye kraftprisene er gjerne eksport til utlandet og vannmagasiner som er i ferd med å tømmes.

En ting er oppvarming av varmtvannsberederen til dusjen, en annen ting er oppvarming av boligen. Og det er her gjerne alternative oppvarmingskilder kommer inn.

Gass, solkraft eller ved? Enn så lenge er det mange utenfor tettbygde strøk som sverger til vedfyring. Og folk har skjønt tegninga. Det hamstres ved som aldri før. Traktorhengere og bilhengere fullastet med ved ser man stadig. Noen stiller til og med spørsmål om det faktisk er nok ved.

Nå blir det også signalisert at Norges Bank vil sette opp styringsrenta flere ganger det kommende året.

Det første rentehoppet kom denne uka. Med en rente som er historisk lav har vi låntakere tilpasset oss det nivået. Men det kan selvsagt ikke vare evig.

En liten betraktning om Kjell Ingolf Ropstad, KrFs jubelgutt som skulle løfte partiet til nye høyder. I alle fall var det håpet og drømmen til KrFs velgere. Her skulle det opp og fram.

Men.

Aftenpostens avsløringer om Ropstads såkalte skatteplanlegging falt ikke i god jord, og ga seg raskt utslag ved stortingsvalget tidligere i måneden. Her var det ingen nåde. Trykket på Ropstad som hadde hjemmeadressen på gutterommet, men som vitterlig hadde bosted i Oslo ble etter hvert for stort. Ropstad trakk seg både som leder av KrF og som minister. Men han blir sittende som stortingsrepresentant for partiet sitt de kommende fire årene. Eller uavhengig?

Dessverre er ikke Ropstad alene om å bomme på reglene om å ha stortingsbetalt leilighet i Oslo. Flere medier har avslørt liknende boligsaker for andre stortingsrepresentanter.

Også for stortingsrepresentanter kan det virke som om man er seg selv nærmest.

Så er det gledelig at Kragerø igjen har fått en fast stortingsrepresentant gjennom Tobias Drevland Lund.

Og kanskje enda en dersom en ministerpost går til Telemark.

Da hadde vi vært på høyden.