Gå til sidens hovedinnhold

Ventet i sju måneder: Endelig ble det Musikk på Berg

I fjor høst jobbet operasangeren Laila Thortveit sammen med Berg Museum om blant annet et konsertopplegg på museet. Koronaen satte en stopper for blant annet to torsdagskonserter i måneden.

Torsdag kunne museet endelig ønske velkommen til den utsatte konserten.

Et spent publikum innenfor smittevernesreglene hadde møtt fram til konserten. Hele konserten ble en opplevelse for de frammøtte. Naturlig nok var det Laila Thortveit, som bar konserten sammen med kirkemusiker og lege Halvard Hiis på bass.

Når disse er nevnt, så fikk publikum ikke minst møte unge utøvere som trakterte tangentene på piano med stødig hånd. Unge utøvere som er elever ved Kulturskolen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spennende konsert

Konserten ble en spennende opplevelse. med Robert Carding ved pianoet. Thortveit og Hiis er nevnt. Unge Zoé Loes Barre, som går niende klasse ved Kragerø skole, har sunget siden hun var liten. Mer ukjent er nok Sofie Kristoffersen Carlsen, som går i åttende klasse, som i likhet med Zoé har en flott stemme. I en sprudlende avslutning på konserten, framførte de fire skikkelig kattemusikk, nemlig «Duette buffo de due gatti» av Rossini, til stor jubel fra de frammøtte.

En avslutning med skikkelig mjauing som satte publikum nærmest i ekstase. Publikum fille ha ekstranummer, som Thortveit overlot til Zoé og Sofie.

På konserten medvirket ellers Tora Dønvik, Jonas Robertsen Østland, Biechatlal Lelo og Eline Opsahl.

Bildeserie

Glimt fra konserten på Berg

Kommentarer til denne saken