Gå til sidens hovedinnhold

Venterom for skjærgårdsbefolkningen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi ble alle så glade for den positive holdningen fra politikerne våre til venterommet. Så kom svaret fra kommunen. Jeg har ikke adressen til alle politikerne derfor sender jeg denne til KV slik at dere alle får lest svaret fra kommunen. Vi forstår administrasjonen, men vi trenger virkelig varme om vinteren, selv om det er greit nå i mai. Som sagt har dette vært et ønske lenge.

E-post fra kommunen:

Hei

Vi viser til kopi av e-poster, datert 23.01.2021 og 04.02.2021 vedrørende deres ønske om et oppvarmet venterom for skjærgårdsbefolkningen og besøkende til øyene.

Kragerø kommune må forholde seg likt til alle ventende på offentlig transport, om det er buss eller ferje.

Detaljregulering, planer og leiekontrakt for bygget på B13 er for lengst vedtatt, det samme gjelder for arealene inne i bygget.

Det er så vidt vi er kjent med ikke ledige arealer inne i bygget som kan brukes til venterom.

I åpningstiden til Kragerø kommune vil det være anledning til å vente i ekspedisjonsområdet i kommunena lokaler.

Vår erfaring med venterom er dessverre som for så mange andre, at venterom uten tilsyn, hyppig utsatt for hærverk, og er dermed svært ressurskrevende å holde åpent.

Kommunen legger derfor opp til en ventebu tilsvarende det som er i dag, ute, men under tak, både for reisende med buss og ferje.

Hilsen Administrasjonen.

Svar fra velforeningene i skjærgården:

Hei

Tusen takk for svar. I punktet om hærverk, dette er jo en utfordring som lett kan løses i våre dager med elektronisk tilgang via ferge og buss billetten. Ellers vil jeg ikke umiddelbart godta at ferge og buss sidestilles. Det er adskillig kaldere å stå nede ved sjøen å vente på fergen med all den vinden som kommer fra sjøen. Men jeg ser selvsagt poenget ditt.

Vi som bor i skjærgården kommer til å fortsette å etterlyse venterommet. Dette er viktig for oss. Det er jo mulig at også Fjordbåtselskapet burde føle et visst ansvar for sine passasjerer…..

Ellers vil jeg takke deg for at brannbåten nå ser ut til å være flyttet fra skjærgårdsvellene sin brygge ved sykehuset. Som du fortalte meg vil det jo snart bli en bedre løsning også når flytebrygga fra Jomfruland kommer på plass.

Det er nok mulig at saken om venterom må politisk behandles, jeg noterer meg at politikerne hadde en positiv holdning til vårt ønske.

Mvh Randi Roer

PS. Siden jeg skrev svaret er brannbåten på plass ved brygga «vår» igjen… Den brygga som vellene i skjærgården har kjøpt og betalt selv til bruk ved besøk på sykehuset og Marienlyst.

Kommentarer til denne saken