Gå til sidens hovedinnhold

Venterom for skjærgårdsbefolkningen og besøkende til øyene

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har lenge vært et sårt savn å ha et sted å gå inn for alle oss som bruker rutebåtene i skjærgården, enten vi er fastboende eller besøkende. Vi kan forsikre alle om at det er svært kaldt å stå ute og vente. De siste dagers temperaturer har aktualisert problemstillingen ytterligere.

Vi ser imidlertid nå en mulig løsning på problemet. Det nye kommunehuset ligger jo på tomta til et ideelt plassert venterom.

Vi ber derfor om at Kragerø kommune og Fredensborg allerede nå ser på mulighetene for å «bake» et nytt venterom inn i det nye bygget.

Det er ikke til å underslå at det har vært kontroverser omkring det nye kommunehuset, velforeningene i skjærgården har ikke engasjert seg direkte i den debatten. Vi satser derfor på at Kragerø Kommune ser saken fra vår side vedr. behovet for venterom. Kanskje også flere vil bli vennligere stemt, når de ser at en stor del av befolkningen får direkte og daglig nytte av bygget.

Venterommet kan samlokaliseres, om det skulle vise seg å være lønnsomt. Kanskje en liten, hyggelig kafé kunne være del av venterommet?

Skulle det fremkomme andre muligheter på piren/brygga, vil vi gjerne få vite noe om det.

Vennlig hilsen alle Velforeningene i skjærgården.

Skåtøy Vel, v/ leder Randi Roer
Jomfruland Vel v/ leder Ruth Ellegård
Gumøy Vel v/ leder Erling Ballestad
Tåtøy Vel v/ leder Annemari Robinson Jensen
Levangsheia Vel v/ leder Robert Hellermyr

Kommentarer til denne saken