Nå er det på ny sendt ut farevarsel for store nedbørmengder på Sør- og Østlandet. Telemark slipper ikke unna, og tirsdag skal det striregne i Kragerø, mens det på Gautefall vil komme et solid påfyll av snø.

Nedbøren vil starte mandag kveld.

– Vurder hjemmekontor

Meteorolog Elbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt forteller til Dagbladet at hun har fått en del meldinger og rapporter om at det er glatt og utfordrende forhold flere steder som følge av den varierte nedbørsformen.

Til samme avis kommer hun med følgende oppfordring til dem som skal ut og ferdes de kommende dagene:

  • Ta deg ekstra tid, det kan være glatt.
  • Ta kollektivt hvis du har mulighet.
  • Vurder hjemmekontor.

Store mengder nedbør i Telemark

I Kragerø er det ikke sendt ut farevarsel, men det betyr ikke at nedbøren holder seg unna. I løpet av tirsdagen ventes 37 millimeter nedbør som regn.

I Drangedal gjelder imidlertid farevarselet, da det er meldt hele 44 millimeter nedbør, som er forventet å komme som snø og sludd. På Gautefall er det ventet at nedbøren vil komme som snø.

Meteorologene anbefaler å beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede nedbørsmengden.

Ifølge yr.no er det ventet å komme 37 millimeter nedbør i både Skien og Porsgrunn i løpet av tirsdagen. Nedbøren ser ut til å komme som enten snø eller sludd.

På Notodden er det ventet 23 millimeter nedbør, også dette som sludd eller snø.

I Bamble er det ventet hele 42 millimeter nedbør. Det er usikkert i hvilken form nedbøren vil komme, men Meteorologens farevarsel for snø gjelder også der.