Gå til sidens hovedinnhold

Vend i tide – det er ingen skam å snu. Skjebnedag for kommunens anleggsteam.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Torsdag kommer saken om det kommunale anleggsteamet opp til ny behandling. De ansatte i teamet har gått i det uvisse siden vedtaket i høst, hvor de praktisk talt ble oppsagt fra talerstolen i kommunestyret. I oktober ønsket det politiske flertallet å legge ned teamet, og legge arbeidet ut til private tilbydere. Tallenes tale om lønnsomheten ved å teamet i egenregi ble trukket i tvil. Fagforbundet Kragerø har opplysninger som sier at anleggsteamet og private entreprenører samarbeider på en forbilledlig måte.

Hvor mye koster det å ha private firmaer i beredskap året rundt?

Kan utstyret selges? Vil man også selge lastebilen, som er rigget for å frakte nødvann i krisesituasjoner?

Det er regnet ut at merkostnaden ved avvikling av teamet er på omtrent 4,5 millioner kroner pr år. Skal regningen for privatiseringen sendes til innbyggerne? Eller skal man sett ned farten i rehabiliteringen av vann- og avløpsnettet, og å holde avgiftene nede på samme nivå som nå? Det er viktig å minne om at varen som blir levert er den samme, bare til en høyere pris.

Er det slik at kjøp av tjenester fra eminente, private entreprenører har vært betydelig lavere siden anleggsteamets tilblivelse? Fagforbundets opplysninger tyder på det motsatte. Av de 1200 meter vann- og avløpsledning som årlig byttes ut står private firmaer for 650 meter, og kommunens anleggsteam for 550 meter. Her er det rom og jobb nok for begge.

Hva er noe av det viktigste for folkehelsa? Rent vann. La Kragerøs befolkning få rent vann til lavest mulig pris.

Samarbeid staves med to bokstaver. "VI".

Behold det kommunale anleggsteamet – i godt samarbeid med private aktører!

Styret Fagforbundet Kragerø

Kommentarer til denne saken