- Vi vet ikke noe konkret enda. Fortsatt er det slik at passasjerer på cruisebåter ikke får gå i land. Det gjelder også mannskap, bortsett fra når de skal ta av fortøyningen. Men dette kan endre seg raskt, og inntil videre er det bestilt kaiplass, forteller havnefogd Svein Arne Walle.

Cruiseprosjekt avsluttet

Årets første cruiseskipsbesøk bli etter planen den 29. juni, da gjengangeren «Hebridean Sky» har bestilt plass ved Danskekaia. Men havnefogd Walle antar at det vil komme en kansellering på dette besøket. Den 15. juli har MS «Serenissima» booket kaiplass. Dette er et cruiseskip som har besøkt Kragerø flere ganger tidligere. Tidligere het skipet «Håkon Jarl», og var en del av hurtigruteflåten.

Den 25. august har «Astoria» meldt sin ankomst.

– Men alt dette er usikkert, vi vet ikke om noen av cruiseskipene kommer. Dette kan forandre seg raskt, sier Walle.

– Er det koronaviruset som har ført til en reduksjon i antall bookinger i Kragerø i sommer?

– Nei, ikke direkte. Dette har sammenheng med at «Prosjekt Cruise til Telemark» er ferdig, og at det ikke lenger finnes noe reelt mottaksapparat for cruiseskipene. De tre som har bestilt kaiplass i Kragerø i sommer har vært her flere ganger og kjenner innseilingen. Innseilingen til Kragerø er trang, og dermed er det begrensninger på hvor store skip vi kan ta inn. Dette er også en årsak til færre cruiseskipsanløp, mener havnefogd Svein Arne Walle.