Gå til sidens hovedinnhold

Underlig at kommunen støtter søknaden

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det sies ofte at Kragerø ikke er skapt for biler. Nå ser det jammen ut til at den heller ikke skal være for gående.

Nok en gang søkes det om dispensasjon fra reguleringsplanen i forbindelse med Tollefsens utbyggingsplaner. Denne gangen går det ut over oss som er gående.

For en som ikke er fagperson, er det ikke helt lett å forstå hva det egentlig handler om. Men min umiddelbare tanke er at dette må bero på en tabbe fra utbyggers side. At bygget er plassert så nær veien at det ikke er plass til å oppfylle kravene i reguleringsplanen, verken for gående eller for planlagt beplanting av trær som vi så sårt trenger i denne byen. At det også er krav til universell utforming slik at rullestolbrukere også kan forflytte seg greit i byen, burde da ikke komme som en overraskelse på en erfaren utbygger?

Det har alltid vært tilgang på denne siden av veien når en kommer fra bryggeområdet, apoteket eller polet i retning ferjeleiet og Kirkebukta. Nå forventes det at rullestolbrukere og gående først må krysse innfartsveien ved Jernbanebygget, for deretter å krysse veien igjen ved ferjeleiet, eller ved rundkjøringen ved Spar. Alternativt å gå rundt hele B13 på utsiden.

Hensikten med å flytte kommunens administrasjonsbygg fra Tangen til sentrum, var å få økt handel i byen. Ved å stenge fortauet langs B13 og flytte parkeringen til Kirkebukta, kan jeg ikke forstå annet enn at dette vil kunne ha motsatt effekt.

Uten å skulle rippe opp i nedprioritering av trapper og skoleveier i sentrum …, minner jeg om at Kragerø kommune for ikke altfor lenge siden ble godkjent som trafikksikker kommuner. Jeg vet ikke helt hva det genererer av forpliktelser, men i dette perspektivet synes det litt underlig at kommunen støtter søknaden om dispensasjon fra reguleringsplanen ved B13.

Anny Skaug Grøgaard

Kommentarer til denne saken