Gå til sidens hovedinnhold

Trygghet i skjæra

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uken ble de tre første finalistene til Sørvisprisen kunngjort. For første gang er en taxibåteier nominert til Sørvisprisen. – Folk har sett på oss som fartsbøller, sier Geir Aasvik.

Vi skal ikke mange årene tilbake for å se 15 taxibåter i drift i Kragerø. I dag er de fire igjen i skjærgården, og en av kjøres av Geir Aasvik. En gang i tiden var det fem Aasvik-taxibåter fra Jomfruland, men nå er det andre tider.

– Det er flere som har båt selv i dag, og folk har kanskje bedre økonomi, sier Geir Aasvik.

Ekstra trygghet

For Aasvik er det imidlertid nok å gjøre, og han har en rekke faste kunder fra både bedrifter og private. Selv tror han at taxibåtene bidrar til å trygge dem som bor og ferdes i skjæra.

– Vi er en ekstra trygghet. Jeg har kjørt gravide som ikke ville reist utover om ikke det hadde vært for taxibåtene, også er det mange eldre som føler seg trygge. Det er mange som kjører egen båt, men så er det mange som ikke gjør det også. For dem kan det være greit å vite at vi er der, sier han.

Mens han tidligere var på jobb «døgnet rundt» kjører han ikke lengre på natta, men det blir mer enn nok arbeid.

– Jeg gjorde det før, men nå kjører jeg fra tidlig morgen til sent på kveld. Fra morgenen av er det mye arbeidsfolk som skal utover, og så er det skolebarn. Jeg kjører også en del for kommunen, deriblant hjemmesykepleien, sier Aasvik.

 

Godt kjent

Han har hatt sjøen som sin arbeidsplass i 30 år, og i dag er han det man kan kalle lommekjent i den store kragerøskjærgården.

– Det har tatt lang tid, og har kostet noen kvelder. Det er ikke mange år siden jeg oppdaget noe nytt her ute, det er kjempesvært, sier han.

Det er imidlertid ikke hverdagskost for en taxibåtsjåfør å bli nominert til Sørvisprisen. Aasvik er nemlig den første i bransjen som har blitt nominert.

– Tidligere har folk sett på oss som fartsbøller som lager mye sjø, sier han og fortsetter:

– Det gir jo motivasjon at folk setter pris på det jeg gjør. Det har vært lite blest om taxibåtene, og nå kan kanskje folk se hva vi egentlig driver med.

Kommentarer til denne saken