- Selv om vi strør, så vasker regnet bort effekten

SLITER PÅ GLATTA: Regnet vasker bort mye av effekten når vegvesenet strør i Telemark torsdag morgen.

SLITER PÅ GLATTA: Regnet vasker bort mye av effekten når vegvesenet strør i Telemark torsdag morgen. Foto:

Statens vegvesen har store utfordringer med å holde veiene kjørbare. Regnet vasker bort mye av effekten av strøingen, forteller mannskapene.

DEL

Statens vegvesen sier regnværet var meldt på forhånd. Derfor var de første strøbilene ute allerede klokka 23 onsdag kveld. Det er både kaldt i luften og kaldt på bakken, derfor fryser regnet straks det kommer ned.

- Vi er ute med alt mannskap og det har vært folk på i hele natt. Noe av det som er problemet er at selv om vi strør, så vasker regnet bort mye av effekten, sier byggeleder Jostein Eriksrød i Statens vegvesen.

På veiene hvor det strøs med tørr sand, renner vannet ut av vegen kort tid etter at det er strødd. Salt blir brukt, men også disse blir utvannet av regnet som kommer ned, derfor varer effekten av strøingen kortere enn ønsket.

Fortsetter utover dagen

Det er flere bilere som har stått fast i morgentimene torsdag og det er ventet vanskelige kjøreforhold utover dagen.

Værprognosene viser at det kan fortsatt bli utfordringer store deler av dagen i dag. Statens vegvesen vil oppfordre trafikantene til å kjøre forsiktig om det er nødvendig å kjøre.

Også veier som normalt ikke skal saltes, har i dag blitt saltet for å bedre kjøreforholdene.

- Dette er kun på veier hvor det er bar asfalt hvor vi kan gjøre det. På veier med snøsåle er det ikke aktuelt med saltstrøing, sier Eriksrød

Fryser på

Han forklarer det som skjer med at det er kaldt i bakken. Når det regner på en kald bil, fryser det på bilen, men isen smelter når det kommer varme i bilen. Når det regner på en veg som holder kuldegrader vil isen bygge seg opp hele tiden mens det regner. Isen vil fortsette å bygge seg opp selv om det blir varmegrader i luften fordi kulden i bakken ikke slipper taket.

Værprognosene viser at det kan fortsatt bli utfordringer store deler av dagen i dag. Statens vegvesen oppfordrer trafikantene om å kjøre forsiktig, hvis det er nødvendig å kjøre.

Artikkeltags