Kragerø blir Tour-startby

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

For noen minutter siden ble det klart - Kragerø blir startby for en etappe i neste års utgave av Tour og Norway.

DEL

Flere av etappene fra tidligere utgaver vil bli kopiert i 2016, men rittet besøker også Kragerø for første gang i en løype som veksler mellom fjell og fjord. Tour of Norway blir avsluttet i Sarpsborg sentrum 22. mai, mest sannsynlig med en spennende massespurt.

Sarpsborg var i årets Tour of Norway målby for 1. etappe, men i 2016 kåres sammenlagtvinneren der. Rittet, som har nest høyeste kategori internasjonalt, innledes i Drammen 18. mai, og etappene avsluttes i Langesund, Rjukan, Geilo, Eggemoen og altså Sarpsborg.

Edvald kommer

Det er allerede klart at Edvald Boasson Hagen har Tour of Norway som et av sine mål for sesongen. Han kommer til Norge med sitt nyopprykkede verdenstourlag Dimension Data.

Drammen har hatt start eller målgang for en etappe fire av de fem årene rittet er arrangert, og denne gang starter det hele der. Åpningsetappen mellom Drammen og Langesund er nesten den samme som 2. etappe i fjor. Løypa over 174 kilometer favoriserer spurterne, men en endring mot slutten, med en kilometerlang stigning, vil kunne splitte feltet.

Utfordring

Kragerø, som feirer sitt 350—årsjubileum neste år, er startby for 2. etappe. Etappen på 211 kilometer til Rjukan blir den lengste i rittets historie, med mye vakker og spektakulær natur. Etappen favoriserer klatrerne, men inneholder også en utfordrende utforkjøring fra Flisetjønnsskaret til Rjukan.

Tredje etappe fra Rjukan til Geilo (igjen for klatrerne) er identisk med 4. etappe i årets ritt, mens fjerde etappe fra Flå til Eggemoen er den samme som avslutningsetappen i år.

Siste etappe starter i Drøbak, og på vei til Sarpsborg skal deltakerne innom blant annet Moss og Fredrikstad. I jubileumsbyen Sarpsborg venter en 13 kilometer lang rundløype med mer krevende terreng enn tidligere, men likevel er det en etappe som passer spurterne best.

Rittet overføres i Norge på TV 2s hovedkanal og ute i verden på Eurosport.

Etappene:

1. etappe: Onsdag 18/5, 174 km Drammen —  Langesund.

2. etappe: Torsdag 19/5, 211 km Kragerø —  Rjukan.

3. etappe: Fredag 20/5, 168 km Rjukan —  Geilo.

4. etappe: Lørdag 21/5, 174 km Flå —  Eggemoen.

5. etappe: Søndag 22/5, 163 km Drøbak —  Sarpsborg. (ANB—NTB)

LES OGSÅ (ABO):  Kragerø kan bli startby i Tour of Norway

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags