Det er mye en kan lure på i Kragerø, både store og små ting. De gangene jeg har vært i byen i sommer, er det to ting jeg lurer på om dagen.

1. Hvorfor kan ikke Torvgata fra Jernbanestasjonen og opp Kirkegata være bilfri? I hvert fall fra 10–16 som en del andre gater er. Det er da ingen mening i at bilene trenger å kjøre opp her, det er jo en utmerket rundkjøring nede ved Vinmonopolet som kan føre bilistene ut Kragerøveien hvor de sikkert kom inn til byen på. Klart det kan gjøres unntak med varelevering og sånt. Hvis man er redd for å miste de få parkeringsplassene som er ved det gamle posthuset, kan jeg fortsette med den andre tingen jeg lurer på:

2. Det er vel generelt mangel på parkeringsplasser i byen vår, så hvorfor er ikke plassene nedenfor det gamle administrasjonsbygget på Tangen brukt til parkering i sommer? Nå er det jo mulig å betale med mobiltelefon, så en kunne bare satt opp et skilt med Easy-Park på. En trengte ikke sette opp en automat engang. Hvis kommunen ikke lenger rår over plassen, kunne en sikkert komme til en enighet med eieren. Begge parter hadde tjent på det, og penger til kommunekassa trengs i hvert fall. Sånn kan en gå rundt å lure i sommervarmen i byen.

God sommer!

Steinar Sannes