Ivar Tollefsen har kjøpt legekontorlokalene i Løkkebakken 12, hvor Legene i Løkkebakken holder til.

De fire praktiserende legene, Bernt Filip Kristiansen Hasseleid, Andreas Mathisen Hasseleid, Lillian Winsnes og Anne Kristin Rist, eide selv lokalene gjennom selskapet Lindetreet Eiendom AS.

Tollefsens oppkjøp ble gjennomført i juli i fjor ved at hans selskap Fredensborg 11 AS kjøpte legenes aksjer i Lindetreet Eiendom AS. Når eiendom anskaffes på denne måten dukker det ikke opp i offentlige eiendomsoverdragelser. Forretningsadressen er nå endret til Stensberggata i Oslo, hvor Fredensborg-konsernet har sitt hovedkontor.

Rajko Mink, som er blant Fredensborgs sentrale nøkkelpersoner i Kragerø, bekrefter kjøpet overfor KV.

Han tok nylig over rollen som styreleder og presiserer at det kun er legekontorlokalene og ingen ytterligere eiendommer som er tilknyttet selskapet.

Ledd i mulig flytteprosess

Bernt Filip Kristiansen Hasseleid var daglig leder i Lindetreet Eiendom AS på tidspunktet Ivar Tollefsen kjøpte hans og kollegenes aksjer.

– Dette ble gjort som et ledd i en mulig flytteprosess, sier han til KV.

KV kunne i november i fjor melde at Legene i Løkkebakken hadde planer om å flytte og leie lokaler av utbyggerselskapet Kragerø Utvikling AS når nye næringsbygg er på plass ved Kragerø havnefront.

Ivar Tollefsen eier 85 prosent av aksjene i Kragerø Utvikling AS, mens David Kristiansen eier resterende 15 prosent. Sistnevnte er for ordens skyld Bernt Filip Kristiansen Hasseleids bror.

I dag beskriver Kristiansen Hasseleid flyttingen til Havnefronten som én av flere muligheter.

– Vi ønsker å flytte til lokaler som er bedre egnet til legedrift, forteller han.

Utover dette ønsker han ikke kommentere saken, men forsikrer at legene gledelig vil informere om de endelige flytteplanene så fort disse er spikret.

Legene kjøpte gjennom sitt tidligere eiendomsselskap lokalene for 4,2 millioner kroner av Løkkebakken Eiendom AS i 2011. Det er ikke kjent hva prislappen endte på for Tollefsen i fjor sommer.