Gå til sidens hovedinnhold

To whom it may concern

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Overskriften skyldes usikkerhet om til hvem denne anmodning skal rettes. (Skjærgårdstjenesten, turistforeningen, grunneier, kommunen?)

Det gjelder rydding og tilrettelegging av en sti på knapt 100 meter fra bunnen av Barlandskilen og opp til riksvei 351. Dette området er «flaskehalsen» for enkelt med en liten tralle å gjennomføre padleturen med kajakk fra Kragerø for via Eidsvann og Leivann å nå Gjernestangen. Man kan så padle langs Skagerrak-kysten tilbake til «perlen blant kystbyene » etter en flott dagstur. Med rette er denne turen anført som variert, lett og sterkt anbefalt i en rekke artikler. Alternativt kan man, som har hendt meg noen ganger, returnere trygt samme vei om kulingdrevne brenninger slår mot kysten.

I eldre litteratur står at det går en halvt gjengrodd traktorvei. I dag er det et bratt villnis med vanskelig framkommelig buskas. Jeg regner meg som en noenlunde sprek 83-åring, men å ta seg opp her med kajakk og utstyr på kanskje 35 kg på slep frister ikke.

Å gjennomføre denne oppryddingen vil stimulere turistlivet, og oppmuntre til økologisk ferdsel. Eneste utslipp vil bli den daglige utpustingen av CO2, som kjent (?) ca. 1 kg per døgn for de fleste.

Dette som kontrast til vedlagte bilde med mitt hjertesukk over fartsgale, stinkende, trommehinnefordervende vannscootere og juli-RIB-ber. Det er sagt at lykke ikke er å kjøre fort på veiene. Det er neimen ikke å kjøre fort og bråkende i Kragerøskjærgården heller!

Så kjære «rette vedkommende»: Bidra med enkle midler til at flere av oss, og oftere, kan få oppleve og nyte denne kragerøske praktperle når kuldebølge og pandemi er blitt fortid.

Kai Dyrkorn

Kommentarer til denne saken