Gå til sidens hovedinnhold

Til støtte for Kragerø Bys Venner

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I dag har jeg et sabla godt forslag til hva du burde gjøre, og det er å spandere på deg et medlemskap i Kragerø Bys Venner!

Du trenger selvfølgelig ikke stille deg bak hvert et ord foreninga ytrer (men de er som regel både gode og kloke). Faktisk holder det at du setter pris på at det finnes en forening som tar seg bryet med å stille spørsmål rundt det mange oppfatter som underlige prosesser i forbindelse med diverse utbyggingsprosjekter i kommunen. I innlegg etter innlegg har styret, i en god og alminnelig høflig tone, stilt relevante og interessante spørsmål som jeg er 100 prosent sikker på at de stiller på vegne av veldig mange flere enn akkurat «bare» seg selv, sånn plan/bygg-utvalgslederen synes forsøke å skape et bilde av. Det skinner nemlig ukledelig tydelig gjennom hva slags «følelser» lederen nærer for deler av kommunens foreningsliv, og akkurat det er jo rett og slett LANGT fra holdbart.

Lederen skal få mene nøyaktig hva ho vil om de sakene/behandlingene det spørres om. Men, vedkommende kan jo ikke drive å «diskreditere vekk» en hel forening fordi ho ikke liker spørsmåla/har problemer med å gi vettuge svar (eller hva det nå er).

Få av byvennenes spørsmål er foreløpig besvart på en tilstrekkelig god måte, og foreninga prøver etter beste evne å holde dem varme. Nå sist er det privat overtakelse av felles sjøområder det har dreid seg om. Plan- og bygningssjefen har «beroliga» med at «alt er som det skal» (uten egentlig å svare), mens hovedutvalgslederen prøver å flåse vekk diskusjonen med at Kragerø Bys Venner er en slags «hemmelig klubb» med et fåtall medlemmer der samtlige er tilknytta én politisk side/ett politisk parti(?) (formodentlig venstresida?).

Så, dagens oppfordring: Still deg bak det at det ikke er «farlig» å mene noe om/stille spørsmål relatert til en rivende utvikling som påvirker en hel by og tusenvis av fastboendes bomiljøer, og still deg bak at disse spørsmåla fortjener bedre enn å bli «lolla» vekk/ignorert av politikerne/kommuneadministrasjonen. Meld deg inn i Kragerø Bys Venner! Jeg gjorde det sjøl for en liten time siden, også delvis i rein frustrasjon over den mangelen på folkeskikk KBV møtes med av «viktige folk». Ikke la meg bli dagens eneste nye medlem!

(For ordens skyld: Foreninga er selvfølgelig partiuavhengig, og har, så vidt jeg vet, medlemmer fra samtlige partier representert i kommunestyret. Vedtektene i den over 40 år gamle foreninga er enkle å stille seg bak, uavhengig av eventuell partitilhørighet.)

Levangsheia 26. juli 2021
Mats Erik Mattson

Kommentarer til denne saken