Lørdag den 25. februar kl 20.00 fikk jeg en beskjed jeg nok aldri kommer til å glemme. «Det brenner i butikken». Tilfeldighetene ville ha det til at vi satt og spiste middag sammen med noen venner på en restaurant rett i nærheten og vi var derfor på stedet like etter brannvesenet.

Lenge så det ut som om det kom til å gå bra, og at brannen skulle bli slukket uten for store skader. Men, da jeg så flammene stod ut av taket forstod jeg at det var for sent å redde det jeg har brukt hele mitt voksne liv på å bygge opp. Jeg ble stående og se på en god stund, men etter hvert måtte jeg bare komme meg unna. Jeg har enda ikke orket å dra ned på Torvet for å se på ruinene, men håper jeg klarer å samle mot til å gjøre det om ikke så lenge.

Uansett ble påfølgende mandag den første mandagen på over 30 år jeg ikke hadde en jobb å gå til. Det er nok mange som mener at dette kun dreier seg om «døde ting». Men, for meg er det så mye mer enn det. Helt fra eldstemann var en liten gutt (han er nå 36 år) har Classique vært en stor del av livet mitt, og jeg har brukt all min tid på å bygge opp noe både jeg og resten av familien var veldig stolte av. Jeg kjente hver eneste krok i butikken, og jeg gikk hele tiden og tenkte på om det var ting jeg kunne gjøre bedre.

Det kom heldigvis godt med da jeg måtte sette meg ned å lage en liste til forsikringsselskapet over det som gikk tapt i brannen. Jeg kan se hele butikken foran meg, og jeg vet akkurat hva jeg hadde hvor. Men, det er ikke det jeg er mest opptatt av akkurat nå. Alt det materielle er det fullt mulig å erstatte. Det som imidlertid ikke lar seg kjøpe for penger er alle de fantastiske kundene jeg har. Dere som kom igjen og igjen. Dere som ikke bare brukte butikken for å handle, men også som en møteplass og en sosial arena. Dette gjelder selvfølgelig alle mine faste Kragerø-kunder, men også minst like mye alle sommergjester og hyttefolk som kom igjen år etter år. Og, som faktisk ventet med å handle inn klær til de kom tilbake til min butikk.

Den støtten og de tilbakemeldingene jeg har fått fra dere etter brannen har vært helt fantastisk, og jeg kan med hånden på hjertet si at det betyr mye mer for meg enn det dere noensinne kommer til å forstå. Som jeg sa tidligere, så lar det materielle seg erstatte. Og, jobben med å bygge opp butikken igjen startet før brannen var slukket. Men, som dere sikkert alle forstår så vil det ta tid å bygge opp selve bygget igjen. Og, det er fortsatt litt for tidlig å si noe om Classique vil «gjenoppstå» på nøyaktig samme sted. Men, det er selvfølgelig det som er mitt store mål!

Vi jobber nå med å få etablert Classique i et midlertidig lokale, og håper å ha på plass en hyggelig butikk før sommeren. Det er ikke mulig å innrede butikken slik den var før brannen på så kort tid, og lokalet vil heller ikke fremstå slik som butikken en gang var. Dere må derfor bære over med at det nok må gjøres litt enklere enn slik jeg egentlig ønsker å gjøre det. Men, butikken skal straks det er mulig inn i helt andre og mye bedre lokaler. Og, da er det selvfølgelig viktig at vi har økonomi til å ta kostnadene som da vil påløpe. Men, jeg skal sørge for at dere kjenner igjen butikken når dere kommer innenfor døren også til sommeren.

Til slutt vil jeg igjen takke for all støtte og gode ord jeg har fått etter brannen, uten det hadde det vært veldig vanskelig å finne motivasjon for å stå på videre. Jeg gleder meg masse til å se dere igjen, og jeg gleder meg masse til at alle jentene på Classique kan jobbe sammen igjen.

Mvh
Wenche Mastereid