Etter å ha spasert gjennom både sjette- og femtedivisjon på to sesonger, vil motstanden i en "spisset" fjerdedivisjon bli vesentlig tøffere for Kragerøs nyopprykkede mannskap.

Aldri vært tøffere

- Fjerdedivisjonen har kanskje aldri noen gang vært tøffere og mer "spisset" enn denne sesongen. Vi kunne nok fått en mykere serieåpning enn en av opprykkskandidatene, Hei. Men samtidig er jeg glad for nettopp det. Serien har ikke satt seg ordentlig når vi møter dem, og vi kan dermed spille med senkende skuldre og kanskje overraske, kommenterer Kragerø nye A-lagstrener, Marius Kristiansen.

For Kragerøs unge mannskap starter kampen om seriepoengene like over påske. Onsdag 12. april kommer en av de to store seriefavorittene på besøk til Kragerø. Hei er sammen med Urædd tippet som opprykkskandidater fra Telemark. Kragerø må trolig kjempe i den andre enden av tabellen, med mål om å overleve i divisjonen.

Spansk fotballfilosofi

Marius Kristiansen er et ganske ubeskrevet fotballblad i søndre del av fylket. Tross ung alder har han allerede solid trenererfaring. Blant annet med tre sesonger for hardt satsende Eidanger. Da Kristiansen bestemte seg å satse på treneryrket, gjorde han det fullt og helt og er blant annet utdannet hos spanske Real Madrid. Noe av lærdommen derfra skal nå overføres til KIFs talentfulle unge spillere.

- De siste sesongene har jeg sett og fulgt med på hva som skjer i Kragerø, som har fått fram en rekke gode og talentfulle spillere både på gutte- og jentesiden. På A-lagsnivå har spillere veldige gode individuelle ferdigheter. Min jobb blir å få spillerne til å fungere som et lag. Vi har mange unge spillere, og jeg kunne nok ha ønsket meg noen flere erfarne spillere, sier Kristiansen.

- Hvordan skal nivået på seniorfotballen utvikles videre og beholdes?

- Det må til et samarbeid med de lokale klubbene. De beste spillerne må spille for det laget som befinner høyest opp i divisjonssystemet. I Grenland bytter spillerne ofte klubber, det må skje også i Vestmar-regionen, mener KIF-treneren.

Kragerø har fått tilbake Adam Banasiak, som har vært i Odd-systemet i tre sesonger og et halvt år i Polen.

Sesongåpningen

4. divisjon:

12. april spiller Kragerø hjemme mot Hei, og den 17. april går den første bortekampen mot Tollnes. 16. mai-kampen går borte mot Skarphedin i Bø, mens vårsesongen avsluttes hjemme mot Eidanger.

5. divisjon:

Kroken er nyopprykket til femtedivisjon, og møter Brevik på bortebane i sesongåpningen 14. april. Krokens første hjemmekamp er 21. april, da Urædd 2 er motstander. Vårsesongen avsluttes hjemme mot Hei 2 den 28. juni.

6. divisjon:

Vestmardistriktet har to lag i sjettedivisjon, Drangedal og Sannidal, og dermed er det også denne sesongen duket for to skikkelige lokaloppgjør. Sannidal åpner sesongen borte mot Skidar 12. april, mens Drangedal serieåpner 14. april hjemme mot Herøya. Sannidals første hjemmekamp blir mot Heddal 19. april, mens Drangedal spiller sin første bortekamp 20. april, og da Vinje er motstander.

Det første lokaloppgjøret går på Kolbånn fredag 5. mai.

7. divisjon:

For første gang på ti år stiller Tørn fra Tørdal seniorlag, og laget må begynne i sjuendedivisjon. Det vil gå en måned før hjemmepublikummet i Tørdal får se sine helter på eget gress. De fire første seriekampene må Tørn, på grunn av bane- og snøforhold, spille på bortebane. 15. april spiller Tørn borte mot Stathelle 2.

I samme divisjon serieåpner Kragerø 2 hjemme mot Storm 3 den 14. april. Den 29. april møtes Kragerø 2 og Tørn til lokaloppgjør på Kragerø stadion.

Tørns første hjemmekamp blir 13. mai da Borg er gjester.

4. divisjon damer:

Kragerø spiller eget damelag denne sesongen og spiller i fjerdedivisjon. Serieåpningen er 19. april hjemme mot Bø-laget Skarphedin.