Nylig kunne Kragerø Kulturskole legge ut programmet for neste skoleår. Programmet inneholder flere nyheter, og det var liten tvil om at det falt i smak hos mange.

Bare den første dagen ble rektor Thomas Moen kontaktet på både telefon og mail, og til sammen kom det inn om lag 40 henvendelser.

– Det har aldri vært så mye på så kort tid før. Jeg satt oppe til midnatt for å besvare alle henvendelsene, sier Moen.

Ut av komfortsonen

I tillegg til de tradisjonelle tilbudene, har Kulturskolen gått ut av komfortsonen når det kommer til neste skoleårs program. Nå skal har de fag som improteater og figurteater på programmet.

– Man kan trygt si at vi har gått ut av komfortsonen mer enn noen gang. Vi er avhengige av å fornye oss, og det har vi jobbet for å gjøre nå, sier Moen og fortsetter:

– For oss som skole er det å utvikle oss veldig viktig. Vi kunne ha lent oss tilbake og kjørt de samme tilbudene som vi har gjort lenge, for det er også populære tilbud, men jeg tror vi må prøve noe nytt for at vi kan utvikle oss videre, og for å tilpasse oss endringene i samfunnet.

I faget improteater er det Igor Dunderovic som er instruktør. Dunderovic bor til daglig i Skien, men reiser mye rundt for å lære bort og for å vise fram teaterkunsten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Moen forteller at de er svært glade for å ha ham med på laget, og at han har stor tro på at faget vil bli en suksess.

– Improteater er noe helt annet enn noe vi har hatt tidligere. Vi skal ikke konkurrere med for eksempel Kragerø barneteater, men jeg tror elevene vil dra nytte av å komme seg litt ut av komfortsonen, og at de på den måten vil få en nyttig personlig erfaring i tillegg til å lære om improteater, sier Moen.

Fra fem til 90 år

Etter over ett år med korona og begrenset sosial kontakt, forteller Moen at han kjenner til en rekke andre kommuner som opplever nedgang i antall kulturskoleelever. Det er ikke tilfelle i Kragerø, hvor skolen har om lag 200 aktive elever i alderen fem til 90 år.

– Det er plass til flere i noen av fagene, men så har vi venteliste i andre fag, sier rektoren.

Av andre tilbud ved kulturskolen, kan folkedans, trommer, saksofon, hardingfele, låtskriving og band også nevnes. Moen forteller videre at det er behov for å utvide tilbudet ved kulturskolen. Det kan være tilbud innen litteratur, som for eksempel et forfatterkurs. Kulturskolen ønsker også å samarbeide med flere lokale kulturaktører og kommunale tjenesteytere.

– Men noe av det viktigste er at kulturskolen er for alle, uansett om man har erfaring fra tidligere, eller om man er nybegynner. Det er også for dem som har store ambisjoner, og for dem som bare vil ha en morsom, meningsfull og sosial fritidsaktivitet, avslutter Moen.