– Frida er på ferie i Kragerø, og ønsker å bli en bedre fotballspiller, så dette er ikke bare et tilbud til de lokale. Hun har også vært med på jentesatsningsgruppa vår, forteller spillerutvikler og trener for akademiet, Runar Hustad.

Selv bekrefter den unge fotballspilleren, som kommer fra Elverum, det Hustad sier:

– Jeg er veldig fornøyd med treningen så langt, og lærer mye. I dag har jeg videreutviklet veldig mye jeg kunne fra før, og har lært flere nye øvelser.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Lokalt talent

Graver Odden beskriver Hustad som et lokalt talent som har flere spennende ferdigheter.

– Henrik er et talent fra klubben som har vist at han vil bli bedre. Han har bra fokus og er lett å «coache», forteller Hustad.

– Det er litt kjedelig at det ikke er vanlig trening på sommeren, så da er det veldig gøy å være med her. I dag har jeg lært om hvordan man presser som en gruppe, og hvor viktig det er å orientere seg hele tiden, forteller Graver Odden selv.

Profesjonell oppfølging

En av trenerne på akademiet, Stanislav Pihockis, sier at dette er en bra erfaring for barna å ta med seg videre:

– Det handler om å få det rette fokuset, her er det profesjonell oppfølging hele helga, med alt fra mat til trening. Det er små steg i retningen mot å kjenne på hvordan hverdagen som profesjonell er, og det kan være en viktig erfaring for mange.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Runar Hustad som har hovedansvaret for tilbudet, er veldig godt fornøyd med den både første helga og starten på den andre:

– Forrige gang var en stor suksess, og vi ønsker å heve nivået enda litt mer denne gangen. Det er utrolig gøy å se utviklinga til spillerne gjennom helga, også tror jeg det er viktig at vi kan tilby noe litt annet enn bare bading nå på sommeren, gliser han.

Hustad kan også fortelle at de den første helga kun hadde to ledige plasser, og at det denne gangen var helt fullt. Han takker også Kragerø Energi for samarbeidet, og at de gjør det mulig å arrangere tilbudet til barn og unge.