Når det er store og viktige politiske saker på agendaen, som er av vesentlig betydning og ikke minst interesse for samfunnet, har min dyktige kollega Jeanette og jeg de siste par årene brettet opp ermene og satset på en «all-nighter» på kontoret for å levere leserne våre ferske, fortløpende oppdateringer i sanntid på nettavisa. Enkelte beslutninger kan rett og slett ikke ventes med til påfølgende morgen.

Tidligere eksempler inkluderer kommunebudsjett, ny skolestruktur og kommunevalg. Disse begivenhetene viste seg i ettertid å sette rekorder innen både lesertall og sidevisninger. Denne statistikken, samt en rekke andre tilbakemeldinger, indikerer at mange setter pris på en tett lokaldekning, hvor leserne kommer tilbake flere ganger i løpet av samme kveld for å få med seg siste nytt.

Vi bestemte oss for å gjøre det samme også under stortingsvalget. Jeg må innrømme at jeg lurte litt på hvor mye lokalt stoff vi kunne produsere i forbindelse med et nasjonalt valg, men jaggu satt vi her til godt over midnatt. Det hjalp naturligvis at vi hadde våre to lokale gutter, Rødts Tobias Drevland Lund og Arbeiderpartiets Jone Blikra, som begge var forespeilet gode sjanser fra ulike «eksperthold». Da de første tallene trillet inn i 21.00-tiden opplevde jeg for første gang meningen med begrepet «valgthriller». For det var virkelig spennende å følge utviklingen etter at halvparten av stemmene var telt opp.

Og for en valgpakke vi leverte, om jeg så ydmykt skal si det selv. På dagtid brukte vi, hele KV-gjengen, ressurser på å lodde stemningen i lokalene til samtlige valgkretser, Kragerø, Sannidal, Helle og Levangsheia, med personlige preg som at Abraham ble hedret for 40 års innsats som valgfunksjonær, mens Britt og Mats-Erik debuterte i rollen, Kent-Jøran lot valgomatene avgjøre beslutningen, Rahaf stemte for første gang, mens ekteparet Karin og Arne stemte ulikt.

Utover kvelden ble sannsynligheten for Tobias Drevland Lunds stortingsplass stadig større. Rundt midnatt ble det meldt om rundt 98 prosent sikkerhet. Jone Blikra kjempet mot Fremskrittspartiets Bård Hoksrud fra nabokommunen om Telemarks tredje mandat, som med små marginer gikk til sistnevnte. Likevel kan den tidligere Kragerø-ordføreren bli å se på Løvebakken som vara dersom en av de to partikollegene får en plass i regjeringen. Det er et overraskende spennende spill. Samtidig sikret vi de første reaksjonene fra både venstre- og høyresiden på lokale valgvaker. Noen strålende fornøyde, andre relativt skuffet. Slik som det skal være. Etter hvert fikk vi også tak i resultatene fra våre egne kretser. Det var visst en del lokalt stoff å produsere likevel.

Jeg kjenner Tobias og Jone som jordnære lokalpolitikere som tar telefonen når vi ringer. Det gjorde de også under valgnatta. Det håper og tror jeg de fortsetter med i rikspolitikken. Uansett om man er enig i deres meninger eller ei, er det vanvittig moro med én eller to kragerøkarer på «Tinget» som jobber for å ivareta fellesskapets interesser med den tilliten de har fått.