Julie

Nå har jeg tilbragt åtte fantastiske uker i Kragerø og jeg kan trygt si at det å flytte til Kragerø for sommeren er et av de beste valgene jeg har tatt i livet mitt. Jeg har fått masse arbeidserfaring, badet omtrent hver dag og møtt så mange fine mennesker.

For det første må jeg takke KV for en lærerik, opplevelsesfull og minneverdig sommer. Jeg setter så pris på måten redaksjonen har tatt meg inn i varmen, gitt meg tillit og motivert meg til å lage best mulig saker. Kragerø Blad Vestmar har gitt meg bedre innsikt i hva det vil si å være journalist og ikke minst hvorfor det er en av det viktigste yrkene i samfunnet. Jeg har fått gode venner i mine med-sommervikarer, Tuva og Ola, samt lært masse av erfarne mentorer i KV-redaksjonen. Tusen takk.

Jeg har tidligere skrevet at jeg har sett fram til å bli kjent med sommerbyen gjennom journalistikken. Personlig foretrekker jeg denne måten framfor alle andre. Jeg har fått være med på så mye gøy sammen med hyggelige folk. Det er dette som gjør at jeg vil bli journalist. Saker har det også blitt! Alt ifra besøk på Jomfruland, tur med Redningsskøyta, konserter, sopptur, seiling og råning.

Så må jeg understreke hvor heldig Kragerøværinger er med været! I hjembygda mi har det stort sett vært regn og ti grader hele sommeren, noe jeg er sjeleglad jeg har sluppet. Når jeg skriver dette ser jeg ut på blå himmel og lengter etter en dukkert på Sjøbadet.

Nå ser jeg fram til å fullføre journalistikkutdanningen min i Volda og med denne sommeren i bakgrunn føler jeg meg mer klar enn noen gang.

Takk for meg Kragerø. Vi sees nok igjen.


Tuva

Selv om jeg har hytte i denne flotte byen, og har vokst opp her i åtte uker, hver sommer, hele livet, har ikke denne sommeren vært som de andre. Selv om jeg kjenner til byen og mange av menneskene her, og aldri har sett på meg selv som de andre «typiske sommerturistene», har jeg kommet mye tettere inn på lokalmiljøet, enn jeg tidligere har vært.

Jeg har alltid hørt Kragerøfolk snakke over hvor liten byen er. Jeg, som kommer fra en bygd med i underkant av femti innbyggere, har alltid syntes Kragerø har vært ganske stort. Helt til jeg begynte å jobbe i KV, vel å merke. Det er først når man møter igjen de menneskene man har intervjuet på Kiwi, på parkeringsplassen, på sommermarked, når man er ute og spiser og når man rusler i gatene, at man forstår hva de lokale mener. Det er også lett å merke at ingen som bor her går under radaren når det er noen som blir oppringt på kontoret, og de andre spør hvem det er, og det resulterer i unison nikking og «mhm»-ing når vedkommende svarer et av Norges vanligste fornavn – og kun det.

Jeg setter pris på muligheten jeg har fått til å bli kjent med alle dere som bor her, og alle som ferierer her, i sommer. Det har vært spennende å få innblikk i hva som rører seg i kultur, sport, politikk og næringsliv, og uforutsette hendelser. Selv om jeg startet sommeren min med hvalrossinvasjon og punktert båt, har sommeren blitt bedre enn jeg kunne sett for meg.

Tusen takk til redaksjonen for god opplæring, støtte og et motiverende arbeidsmiljø der det er lov å prøve seg og lov å feile. På grunn av dere har jeg nå mye bedre forutsetninger for å lykkes på journalistikkstudiet. Takk til Ola og Julie, for at vi har kunnet støtte oss på hverandre, men også le både av og med hverandre.

Og takk til Kragerø for nok en fantastisk sommer. Vi sees garantert igjen.