I flere år har Roy Isnes gledet oss med sine videoer/filmer om livet og personer i Kragerø. Det hele startet da han kjøpte et 8 mm smalfilmkamera i forbindelse med sin konfirmasjon i 1962. Og den aller første tiden var det lokalmiljøet på Tåtøy, hvor han var oppvokst, med menneskene og livet der som ble foreviget. Senere ble utstyret mye mer avansert, og filmene riktig flotte.

Det har i årenes løp blitt cirka 160 filmer som dekker alt fra krigsseilere, jernbanen, skjærgårdliv samt lokale kjendiser og originaler. Det er et stort spenn. Det er innholdsrike og veldig interessante filmer han ha gitt oss. Slike filmer er verdifulle både for nåtiden og ettertiden. De viser kommende generasjoner hvordan det var, og gir oss eldre en mulighet til å mimre litt.

En slik digitalisering som han holder på med, koster en del, så hva om handelsstanden i Kragerø ble med på finansieringen?

Takk for det du har gjort, og forhåpentligvis vil gjøre en god stund fremover. Disse filmene er utrolig viktige for historien vår.

Lars Christiansen
Barndomsvenn, Moss