Leder i Kragerø turlag, Andre Ekeberg Nilsen, sier at en mengde positive tilbakemeldinger vitner om at den to mil lange stien er blitt et populært tilbud for dem som liker å gå turer i nærmiljøet.

- Vi ser også at stien er blitt skikkelig nedgått og tydelig etter hvert, så det er ingen tvil om at den blir mye brukt, sier han.

I tillegg til endepunktene Storkollen og Jambakkmyra, er de nye infotavlene satt opp også ved Rinde og Skauenfeltet.

Kortere turer

- Her er det også parkeringsmuligheter, og dermed er det fullt mulig å bruke bare deler av løypa til kortere turer, og det tror jeg det er mange som gjør, sier Nilsen.

Han minner også om at det er fint alternativ å koble seg inn på stien ved Hegland i Sannidal. Langs hele stien er det flere skilt som viser at man er på rett vei.

- Må man være godt trent for å ta hele den to mil lange løypa?

- Hele turen må nok karakteriseres som noe krevende, og særlig den siste delen fram til Jambakkmyra er temmelig kupert. Men hvis man er i nogenlunde grei form og tar tida til hjelp, så er det en flott tur å ta. Det er også mange flott utkikkspunkt og stoppe opp ved, ikke minst ved Revåsen, sier Nilsen.

Rydder stier hele tiden

En som har gått stien mange ganger, er Frode Steffensen, som også er ivrig med i arbeidet med å

rydde og opparbeide turstier. Han forteller at nå er det stier på Lovisenberg, Valberg og på Levangsheia som står for tur.

Turlaget er også i gang med å pusse opp hytta ved Skarpenæring mellom Kurdøla og Jambakkmyra.

Denne skal etter hvert bli klar for overnatting, og vil gi ytterligere muligheter for å bruke nærområdet. Blant annet er det mulig å få seg en tre mil lang tur hvis man starter ved Kurdøla og går helt til Storkollen.