Klare for nytt statlig selskap

Slik ser kommunen og Kragerø Utvikling for seg Stilnestangen. Dette er kun et utkast, hvor det er tegnet inn bygninger i forskjellige størrelser. Video: Kragerø kommune/Kragerø Utvikling/Basis Arkitekter

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

På rekordtid har Kragerø kommune, Kragerø Utvikling og Basis Arkitekter kastet seg rundt og presenterer et totalkonsept for å få et nytt statlig veiselskap til stor-Grenland og Kragerø.

DEL

– Denne saken vil bli avgjort på departementsnivå i løpet av august og derfor er det jobbet rekordraskt og lagt ned mange dugnadstimer for å presentere et prosjekt, forteller ordfører Kåre Preben Hegland og varaordfører Henriette Fluer Vikre.

I forrige uke fikk ordfører og konstituert rådmann Bjørn Hagen til et raskt improvisert kveldsmøte med samferdselsministeren på Kragerø Resort.

– Der fikk vi presentert våre planer og vårt syn på flere ting, blant annet E18, jernbanen og farleden og selvsagt etableringen av det nye statlige veiselskapet. Vi oppfattet ministeren som veldig positiv i forhold til det vi snakket om, sier Hegland.

Ministeren understreket at denne saken skal være avklart i løpet av meget kort tid, allerede i august.

Asplan Viak skal samkjøre stor-Grenlands prosjekter og vil til slutt anbefale tre overfor myndighetene.

Kragerø ønsker å satse i sentrum og ser for seg en storstilt utbygging av boliger og kontorer på Stilnestangen, hvor området allerede er regulert til formålet. Formannskap vil bli orientert om prosjektet i dag.

Artikkeltags