Gå til sidens hovedinnhold

Stengte dører i den viktigste høytiden: – Det er trist

Også i år fører koronapandemien til stengte kirker i påsken. Øyvind Kristiansen synes det er veldig trist, men sier at man må følge myndighetenes smittevernregler.

– Påsken er den viktiges høytiden for kristne, derfor er det trist og leit at kirkedørene må holdes stengt også denne påsken. Likevel føler jeg, i likhet med andre med innen kirken, at bruken av kirker og menighetshus har kommet i bakgrunnen, sier Kristiansen.

– Hva med å trosse myndighetene?

– Som kristne må vi følge smittevernreglene som myndighetene har vedtatt, noe annet vil være helt feil. Selv er jeg med i en liten bibelgruppe som møtes i hjemmene til hverandre. Det kan vi ikke nå fordi vi da vil overstige antall personer som samles i hjemmet.

For drøyt tre uker siden åpnet regjeringen for at kirker, menighetshus med videre kunne åpnes for inntil 100 besøkende på tilvist plass.

– Håpet var at vi denne påsken kunne samles i kirken, men slik ble det ikke, avslutter Kristiansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Må følge reglene

Sogneprest Harald Monsen i Kragerø synes det er trist og leit at man for andre påsken på rad ikke kan holde kirkene åpne.

– Denne beskjeden fra regjeringen kom ganske sent, men som vi må forholde oss til. Jeg vil ikke utdype dette noe nærmere, sier Monsen.

– Hva med alternativer?

– Vi forsøker å finne fram noe digitalt som vi kan bringe over nettet, men det blir ikke helt det sammen som å samles i kirken. Håpet er at vi snart kan samles igjen i kirken, og at vi neste år kan få en normal påske, sier Monsen.

I Kragerø og Drangedal er samtlige gudstjenester avlyst.

Kommentarer til denne saken