(Nettavisen)

Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg. Tips, analyser og
spilleforslag er utarbeidet av Nettavisens galoppeksperter Birger
Christensen og Morten Olsen.

En fantastisk flott trav- og galoppsøndag står foran oss. Søndag er det jackpot med 243 070 SEK ekstra i sekserpotten i V64 på Bro Park og det er jackpot i V75-omgangenMantorp. Her det det hele 3 593 476 SEK ekstra til fordeling i premiepotten (fordeling 40/20/40). Søndag kveld byr Varig Orkla Arena opp til "dans" med en flott internasjonal V65/V5/V4-omgang. I V65 er det i tillegg jackpot med 300 932 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Og det er nettopp Varig Orkla Arena det heretter skal handle om i denne artikkelen. Med internasjonalt spill blir det garantert solid omsetning i kveldens V65-omgang som har spillestopp kl 18.15. Det er hele 11 løp på Varig Orkla Arena i kveld og det betyr at det også er både V5 og V4. V5-spillet innledes i V65-4 og har spillestopp kl 19.20. V4-spillet innledes først i det åttende løpet og har spillestopp kl 20.25. Jomar Blekkan sitter opp favoritten både i V65-2 og V65-3 og 2 El Cazador i V65-2 blir min V65-banker.

Eksperten er lagt ned - Andelstorget har tatt over
Nettavisen har solgt andelslag på Eksperten helt siden mars 2013, men fra og med 1. desember 2022 er det over og ut for Eksperten. Andelstorget er det nye konseptet fra Rikstoto heretter, men det fungerere på samme måte som tidligere med kjøp av andel/systemspill.

Klikk på denne lenken for å kjøpe en andel på ANDELSTORGET til søndagens V65-omgang på Varig Orkla Arena. Andelsprisene er fra kr 50 til kr 750

Fireåring av rett sort
Nevnte 2 El Cozador har hatt en flott sesong og vunnet fire av seks løp. Vist meget bra form i det siste og tre av seirene er kommet i løpet av de fire siste løpene. Galopperte seg bort på volte nest sist, men har eller sett stødig og stabil ut bak bilen. Flott andrespor bak bilen i kveld og motstandsmessig er det ikke avskrekkende. Jeg velger meg 2 El Cazador og Jomar Blekkan som min V65-banker på Varig Orkla Arena i kveld.

Ølstøren jakter 2000 seire
Dyktige Boye Ølstøren står med 1 999 seire og kan nå milepælen i kveld. Ølstøren sitter ihvertfall opp bak en meget motivert favoritt i V65-1 i form av 1 Jan Livar. Den ti år gamle vallaken står fint til på strek og er hesten på rett humør for dagen, er det gode muligheter for at hesten leder rundt om. Men er variabel i prestasjonene og jeg nøyer meg med å sette hesten klart først på rangeringen i V65-1.

Blekkan på nytt seierstokt i V65-3
Finalene i tradisjonsrike Hesteeierkanna går som V65-3 og V65-6 i kveld og både kaldblodshestene og varmblodshestene kjemper om en førstepremie på hele 40 000 kr. I den "kalde" finalen kommer Jomar Blekkan til å bli klar favoritt med egentrente 13 Alma Prins. Hesten runder halvmillionen innkjørt i år med seier, men står på 80 meter tillegg og det er mange hester å runde. Skal være et klart førstevalg, men det finnes flere formsterke og kapable utfordrere.

Kaizer byr opp til kamp
Seiersmaskinen 7 B.B. Viking blir tung favoritt i V65-4/V5-1, men skal hente 20 meter tillegg på svært kapable 6 Vestpol Kaizer og Dag Sandø-Nilsen. Den hesten har imponert stort i to strake seiersløp og B.B. Viking må være på sitt beste om han skal slå Kaizeren. Jeg setter 6 Vestpol Kaizer knepent foran 7 B.B. Viking i V65-4/V5-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Innfridde som V65-banker sist - blir min DD-banker i kveld
Favorittene stod i kø på Varig Orkla sist mandag og blant favorittene som innfridde i V65-spillet, var 7 Kolonel Parker i V65-5. Den hesten var min V65-banker den mandagen og selv om motstanden er litt tøffere i kveld, gir jeg Sjoner-hesten fornyet tillit i kveld som DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Ingen walkover for storfavoritten i V65-6
Spillerne har en forkjærlighet for visse hester og 14 Golden Dream M.E. er blant dem. Har vunnet to av sine fire siste løp, begge fra tetposisjonen. Men både nest sist og tredje sist har hesten blitt spurtet ned. I kveld er det 40 meter tillegg i finalen i Hesteeierkanna for varmblodshestene i V65-6/V5-3/DD-2 og hesten har ikke vært like bøs, når det kreves mer jobb underveis. Det er flere formsterke konkurrenter på plass i V65-6 og jeg garderer den store favoritten.

Yngst og best i V4-4
Jeg tar også med to ord om V4-spillet som altså innledes i det åttende løpet. I V4-4 (kveldens ellevte løp) blir fireårshoppa 2 Creek's Nu Love stor favoritt sammen med sin faste kusk Dag-Sveinung Dalen. Normalt er det tet fra start til mål og 2 Creek's Nu Love blir min V4-banker på Varig Orkla Arena i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.