Jøran tok EM-tittelen

STERKEST: Jøran Langset fra Sannidal kunne ta steget øverst på pallen under europamesterskapet i Sverige. (Foto: Arild Kolshus, NSF)

STERKEST: Jøran Langset fra Sannidal kunne ta steget øverst på pallen under europamesterskapet i Sverige. (Foto: Arild Kolshus, NSF)

Jøran Langset fra Sannidal må rydde plass i premieskapet, etter at han fredag ble europamester i styrkeløft for veteraner.

DEL

Det var i Helsingborg i Sverige at EM i utstyrsfritt styrkeløft for veteraner ble arrangert.

- Etter å ha vært syk i slutten av oppkjøringen med influensa og feber for få dager siden, var jeg litt redusert og var usikker på hvordan dette ville slå ut i konkurransen, forteller Langset til KV.

Han veide inn på 72,4 kilo i klassen yngre veteran -74.

- Jeg fikk en veldig bra start i knebøy, der jeg til slutt tok gull i øvelsen med 220 kilo i sisteløftet. I benkpress begynte jeg å merke at kroppen var sliten, og ble stående på 130 kilo i andreløftet. 2,5 kilo opp i sisteløftet ble for tungt. Foran markløft så det lovende ut i forhold til nærmeste konkurrent i kampen om gullet. Jeg er normalt sterkest i markløft,  men det var ikke helt dagen i dag. Jeg klarte likevel å dra inn seieren i siste løft med 250 kilo, og fikk med det gull i markløft - 12,5 kilo foran nestemann. Sammenlagt vant jeg med totalt på 600 kilo, bare 7,5 kilo foran sloveneren som tok sølvet, forteller Langset.

- Det var åtte løftere i min klasse, og det å klare å ta EM tittelen var en deilig følelse etter at jeg ikke hadde helt troa på forhånd. Nå følger en roligere treningsperiode fram mot veteran-NM i slutten av april. Deretter blir det å sikte frem mot VM utstyrsfritt i juni, som i år går i canadiske Calgary, sier den sterke sannidølen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags