Nye unge Kragerø

Alle: KV samlet de som var på treing. Foran fra venstre Marius Aunesen, Sindre Solbekk, Stefan Nygård, Erik Røneid Larsen, Mathias Isaksen, Andreas Kristensen og Tommy Rugseth. Bak fra venstre Fredrik Windegaard, Adrian Stausland, Stig Gurrich, Even Auråen, Rune Mobekk, Lars G. Klausen og Kristian Alstrup.

Alle: KV samlet de som var på treing. Foran fra venstre Marius Aunesen, Sindre Solbekk, Stefan Nygård, Erik Røneid Larsen, Mathias Isaksen, Andreas Kristensen og Tommy Rugseth. Bak fra venstre Fredrik Windegaard, Adrian Stausland, Stig Gurrich, Even Auråen, Rune Mobekk, Lars G. Klausen og Kristian Alstrup.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Aldri har Kragerø stilt med et yngre a-lag i serien.

DEL

I ettermiddag starter serien for håndballens 2. divisjon. Spillerstallen til Kragerø har aldri vært yngre. Da KV besøkte laget tett før serieåpningen var 8 av de 14 spillerne på treningen tenåringer.To på 40

Kragerø ledes og trenes denne sesongen av to veteraner, Tommy Rugseth og Stig Gurrich. Begge skal spille og de har fylt 40 år.

– Stig kommer til å spille mye, jeg kommer til å delta hvis det blir nødvendig, forteller Tommy Rugseth

I tillegg til de 14 som var på trening har laget fire–fem spillere til, som denne kvelden var opptatt med andre ting, kunne trenerne opplyse.

Kragerø har gjennom årene fått fram mange store håndballspillere som har vært toneangivende både på krets- og landslag.

En tendens de siste årene har vært at mange talentfulle håndballspillerne har flyttet fra Kragerø for videre utdanning når de har stått klare for å ta steget inn på a-laget.

– Dette har vært Kragerøs dilemma i flere år. Etter videregående er det nødvendig å flytte for å få en høyere utdanning, forteller Tommy Rugseth.

Siden flere eldre spillere har lagt opp, må klubben satse på yngre krefter.

– Vi har en jobb å gjøre for å bygge et nytt lag og det er vi i gang med nå.

Ikke i toppen

– Hva er klubbens målsetting denne sesongen?

– Vi har ingen ambisjoner om å kjempe i toppen. Vi skal gjennomføre en grei sesong i 2. divisjon og tar sikte på å etablere oss midt på tabellen, for å legge grunnlaget for årene som kommer. Vi skal bygge videre på de spillerne vi har. Det er mange talenter nedover i rekkene, unge gutter og jenter som kan nå veldig langt. Vi ta vare på talentene våre.

Rugseth lover at de unge guttene i stallen vil få mye spillertid.

– Å få spille mye er eneste måten å bli bedre på. Det er oppløftende å se på treningsviljen til mange av de unge.

Mistet

En av Kragerøs viktigste spillere de siste sesongene, Sveinung Nilsen har nå gitt seg.

– Det er ikke lett å erstatte en spiller som Sveinung. I kamp etter kamp har han vært lagets toppscorer.

– Hva med spillere som Marcel Ben Abdallah og Jim Minde?

– Marcel er usikker. Han er på jakt etter en jobb og vi vet ikke hva som vil skje. Han har trent med laget i sommer og var i meget god form. Nå har han vært på ferie hjemme i Tunis, men vi vet ikke hva som vil skje videre.

– Jim Minde?

– Jim skal studere i Grenland og hva det blir til framover vet vi ikke. Får vi med Jim og Marcel utover i sesongen, vil det bety mye for laget. Vi har ikke gitt håpet om at de kan bli med på et senere tidspunkt.

Møter Urædd

I sesongens første kamp i ettermiddag er Urædd motstander i Kragerøhallen.

– Hvordan ser du på denne kampen?

– Urædd er i samme situasjon som Kragerø. Klubben har som oss mange unge spillere. Dette kommer til å bli et skikkelig lokaloppgjør hvor ingen av lagene ønsker å tape. Urædd har lagt om spillestilen og er meget offensive i forsvar, sier Rugseth.

Klubben har fått en ung svensk trener, Andre Adenbrant (29), som tok over ansvaret 1. august.

– Det skal bli spennende å se hva han har fått ut av laget. Urædd har også fått med veteranen Vladimir Odinokov som tidligere har spilt for Kragerø. Han har rutine og kan bli en viktig støtte for de yngre på laget.

Tommy Rugseth trekker fram Herkules og larvikslaget Fram som de største favorittene til å vinne serien.

– I oppkjøringen til serien spilte vi nylig en turneringsrunde mot Urædd, Skarphedin og Herkules. Vi slo Skarphedin, men tapte for Urædd med to mål og Herkules med åtte mål, sier den ene av to trenere.

Les også:

http://kv.no/sport/kragero-tapte-24-41-for-sandefjord-1.7502143

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags