Jentene går for opprykk til 2. div.

Klare til kamp: En del av jentene på damelaget har fått utstyrspakker.

Klare til kamp: En del av jentene på damelaget har fått utstyrspakker.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kragerø håndball har startet på en større jentesatsing.

DEL

– Vi har nå langt flere jenter som spiller håndball enn gutter. Dette potensialet må vi forsøke utnytte, opplyser Fredrik Brubakken.

Ti jentelag

Håndballen har på årsmøte vedtatt å ha større fokus på jentene i klubben.

– Vi har denne sesongen påmeldt hele 10 lag på jentesiden, fra jenter 11 år til damelaget. For dem som kommer fra yngre lag er det viktig at vi har et solid damelag. Da har yngre spillere noe å strekke seg mot, sier Brubakken.At noe er i ferd med å skje på jentesiden merkes.

– Spillerne på damelaget har foran sesongen satt seg som mål å rykke opp i 2. divisjon. På et spillermøte tidligere i sommer, sa alle som var med i fjor ja til å fortsette. Tar vi med de yngre som kommer fra egne rekker har vi straks en tropp på 24 spillere. Da er også de yngste som trener med damelaget tatt med. I fjor hendte det at vi møtte til kamp med bare syv til åtte spillere.

Ekstra støtte

Håndballens hovedsponsor Sparebanken sør støtter klubbens jentesatsing med 150.000 kroner, penger som blant annet brukes til utstyr.

Da KV besøkte hallen før trening fikk samtlige spillere overlevert hver sin utstyrspakke.

– Dette har vi aldri kunnet gjøre tidligere. Vi kommer også til å bruke penger på spillere som bor andre steder, slik at de får dekket reiseutgifter for å komme på treninger og til kamper. Når jentene selv har satt opprykk som sesongens store mål, må klubben følge opp, sier Brubakken som selv trener damelaget.

Til andre klubber

Flere talentfulle håndballjenter har før denne sesongen meldt overgang til andre klubber.

– Skal vi holde på spillerne litt lenger i Kragerø må vi gi dem sportslige utfordringer. Det får de av å spille i høyre divisjoner, mener treneren.

Han viser også til at nivået innen jentehåndball i fylket ikke er så høyt som tidligere.

– Best er Gjerpen som spiller i 1. divisjon.

I 2. divisjon er det ytterligere tre lag fra Telemark denne sesongen: Gjerpen 2, Pors og Hei. Sistnevnte klubb har knyttet til seg Paul Gundersen som trener. Urædd som også skulle spilt i 2. divisjon har trukket laget, og deres beste spillere har gått til Pors og Hei.

Åpner mot Fram

Kragerø damelag spiller sin første seriekamp mot larvikslaget Fram lørdag 21. september.

Jentene må spille sesongens fire første kamper på bortebane.

– Hvor godt forberedt er dere?

– Vi har tre felles treninger i uka, og i tillegg har spillene egentrening. De yngste spillerne har også andre lag de trener med og spiller på. Tre av 16-åringene er hentet opp i A-stallen. De er også aktuelle for 18-årslaget.

– Hva med guttene?

– Når vi sier at vi satser på jentelagene, vil det ikke gå ut over lag på guttesiden. De yngre lagene skal følges opp nøye på lik linje med jentene. I starten på sesongen har vi alltid problemer, siden flere gutter også spiller fotball. Dette bedrer seg når fotballsesongen er over, sier Brubakken.

Han lover mye god håndball i Kragerøhallen i ukene og månedene framover.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags