Gå til sidens hovedinnhold

Tetbåtene vekslet på ledelsen under årets Skåtøy Rundt

Artikkelen er over 4 år gammel

Kragerø Seilforening er fornøyde etter årets Skåtøy Rundt-seilas.

Til start søndag formiddag stilte det totalt 39 terner, et antall Seilforeningen er godt fornøyd med. Med strålende vær ble det totale inntrykket enda bedre, og arrangementet ble vellykket nok en gang.

– Selv med en vanskelig vindretning fra øst, som medførte krysseiling helt ut til passering Jesper, var alle seilere strålende fornøyde med dagen, forteller Leif Inge Thorsen i Kragerø Seilforening, i etterkant av det tradisjonelle arrangementet i Kragerø-skjærgården.

Ingen fikk problemer

Seilasen gikk slik den pleier, med start fra land og heising av seil.

– Det var ingen som fikk nevneverdige problemer i starten og alle favorittene kom godt ut, sier Thorsen.

– Krysseiling skiller de gode seilerne fra de litt mindre gode, og feltet ble fort spredd over hele Kragerøfjorden.

Ledergruppa holdt følge

– Ledergruppa på fire-fem båter holdt følge med hverandre gjennom hele seilasen og vekslet om ledelsen. Etter at krysseilingen tok slutt ved passering av Jesper, var det stort sett slør og lens tilbake til målgang ved Saltneven, forteller Thorsen.

Målgangen skulle bli vanskelig for seilerne. Mot slutten av seilasen var det lite vind og sterk strøm. Til slutt var det Boye og Christian Semb som tok en fortjent seier.

– Forrige gang Boye vant var i 2003, forteller Thorsen.

Far og datter

Både andre- og tredjeplassen skulle vise seg å gå til team bestående av en far og en datter.

– Andreplassen gikk til ringreven Harald Nilsen med datter Kjersti som fokkeslask. Også på tredjeplass kom det en far/datter-båt med Bjørn og Hanne Hestangen, forteller Leif Inge Thorsen.

Beste rene juniorbåt ble Christian Smedstad og Gard Jørstad på en fin 19. plass på resultatlista.

«Først til Krikken»

En av vandrepremiene under Skåtøy Rundt heter «Først til Krikken», og går åpenbart til den som passerer Krikken, ytterst på Skåtøy, aller først. Den gikk for andre året på rad til Bjørn Hestangen, i ternen «Tyfon». Etter en strålende solskinnsdag på vannet under Skåtøy Rundt 2017, gleder de fleste seilerne seg til «Sundseilasen», som går allerede i morgen, tirsdag.

Kommentarer til denne saken