Grøgaard forlater Odd når kontrakten utløper etter sesongen. Avtalen med Brann trer i kraft fra 1. januar 2019. TA meldte allerede før helgen at Kragerø-gutten blir Brann-spiller.

– Dette er en utfordring som trigger meg. Brann er en stor norsk klubb, og Bergen er en stor by. Jeg tror det er godt for meg, både som spiller og som person, å få et miljøskifte. Jeg har hatt mange fine år i Skien, men nå er jeg klar for noe nytt, sier Grøgaard.

Han forteller at det ikke er enkelt å forlate Odd, klubben som ga ham eliteseriedebuten i 2013.

– Jeg har tenkt meg godt om. Det er ikke noen enkel avgjørelse å forlate Odd. Det har vært et vanskelig valg, sier Grøgaard.

– Fullt fokus på Odd

Skiensklubben mister dermed nok en spiller på bosman. Tidligere i sommer ble det klart at Viljar Røsholt Myhra blir Strømsgodset-spiller etter sesongen.

– Har du tenkt noe på at klubben som fostret deg opp ikke vil sitte igjen med penger for deg?

– Jeg skulle ønske at de hadde fått så mye som mulig den dagen jeg reiser, men sånn ble det ikke nå. Dette er noe som skjer hele tiden. Sånn er fotballen, sier Grøgaard, som påpeker at han vil gjøre sitt beste for Odd i siste halvdel av inneværende sesong.

– Nå har jeg fullt fokus på Odd. Jeg skal gjøre alt for at klubben skal gjøre det så bra som mulig. Det er fokuset mitt nå, sier han.

Tidligere i sommer antydet Grøgaard at det trolig kom til å bli Odd eller en utenlandsk klubb som ville få hans neste signatur. Men nå er det altså klart at det er Brann som vil nyte godt av hans kvaliteter.

– Det jeg sa var at det er få andre norske klubber jeg kan tenke meg å spille for. Og det står jeg fortsatt ved, sier 24-åringen, som ikke vil kommentere om det har vært interesse fra andre klubber.

Fornøyde i Brann

– Hvordan har dialogen med Odd vært i det siste?

– Odd har sagt at de ville ha meg med videre, sier Grøgaard.

– Har du fått noe kontraktsforslag fra dem?

– Det må du spørre Odd om, svarer venstrebacken.

Grøgaard sier at han har vært åpen overfor Tore Andersen og Dag-Eilev Fagermo under hele prosessen.

– Jeg har pratet med dem, og vært helt åpen om situasjonen, sier han.

I starten av sesongen startet Odd med John Kitolano på venstrebacken. Grøgaard avviser at konkurransen med Kitolano har noe med avgjørelsen å gjøre.

– Absolutt ikke. Tøff konkurranse har jeg vært vant med i mange år. Slik blir det i den nye klubben min også, og slik er det overalt, sier Grøgaard.

I Brann gleder man seg over fangsten.

– Thomas er ung, men likevel en erfaren og god eliteseriespiller. 50 aldersbestemte landskamper er også imponerende, og vi gleder oss til å jobbe sammen med ham i Brann, sier sportssjef Rune Soltvedt til klubbens nettside etter at Grøgaard hadde bestått den medisinske testen og skrevet under på avtalen.