74 harde kilometer til Gautefall - det er ikke for seint å melde seg på

STORT FELT: Slik så det ut i Torvgata i fjor, da rundt 100 syklister la ut på den 74 kilometer lange turen til Gautefall. FOTO: NILS JUL LANDE

STORT FELT: Slik så det ut i Torvgata i fjor, da rundt 100 syklister la ut på den 74 kilometer lange turen til Gautefall. FOTO: NILS JUL LANDE

Artikkelen er over 2 år gammel

Førstkommende lørdag arrangeres den femte utgaven av Kragerørittet.

DEL

Det blir ingen Kristoff eller Boasson Hagen på startsteken i dette rittet, men derimot en solid gjeng ivrige trim- og tursyklister som i varierende grad skal slite seg opp til Gautefall.

Rittet starter ved Blindtarmen, går gjennom sentrum rundt Tangen og Kilen før innfartsveien følges til Vadfoss. Her tar rittet av over Rønningbakken og ned til Sannidal. Derfra følger rittet over Krokheia og Neslandsvatn via Drangedal, Bostrak og opp til Gautefall.

– Ta det med et smil

– Den siste delen av rittet gir vanligvis de største utslagene på plasseringene, hvor først stigningene fra Bostrak til Vøllestad og deretter fra Lia til Gautefall sørger for å skille rytterne til målgang, sier rittleder Eva Mathisen Hansen i Kragerø og Omegn Sykkelklubb.

Som arrangør legger klubben stor vekt på trygge rammer for syklistene under rittet.

– Politi og lederbil kjører foran rytterne og gjør møtende trafikk oppmerksomme på at her kommer rittet. I alle kryss er det plassert ut vakter som dirigerer og stopper trafikken mens rytterne passerer.

– Vi håper at alle som er ute på veien og kjører under rittet, tar det hele med et stort smil når de møter ryttere, vakter og andre slik at ingen farlige situasjoner oppstår, sier Mathisen Hansen.

Påmeldingen til rittet kan gjøres på nettet eller ved startområdet inntil en time før starten går.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags