Syklet over fem mil i kystlandskap

Stisykling: Morgan Bakken i fin flyt i fantastisk stiterreng.

Stisykling: Morgan Bakken i fin flyt i fantastisk stiterreng.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kragerø Sykleklubb arrangerte den andre utgaven av Kragerø Stisession onsdag 20. juli med 14 deltakere.

DEL

Kragerø Stisession er et såkalt Enduro-arrangement, hvor to tredjedeler av deltakerne benyttet sykler spesielt tilpasset stisykling. Resterende syklet på ulike varianter av MTB.

Arrangementet startet kl. 7.00 med avreise fra Kragerø til Stabbestad og ble avsluttet på Skåtøy kl. 18.00 etter at 55 kilometer var tilbakelagt. Første del av årets arrangement var lagt til Stabbestad/Levang hvor hele 32 kilometer ble tilbakelagt. Først ut var kyststien fra Stabbestad til Rapentangen hvor store deler består av svaområder og flytstier.

Flotte flytstier

Deretter ble den flotte stien som går ned via det nedlagte småbruket Stormyr og helt ned til kyststien på innsiden av Fengesholmen, deretter ble den gamle stien på svabergene over mot Myra tilbakelagt. Disse stiene er etter anleggelsen av kyststien mindre benyttet og er tidvis i ferd med å gro igjen og var en virkelig flott opplevelse.

Etter en transportetappe langs riksveien ned til Støle kirke startet del to med flotte flytstier fra Steinbru via Storemyr til Haslum. Deretter tok vi den gamle postveien fra Haslum mot Haslumkilen før vi svingte vestover mot Gurramyra og over til Hellemyrsveien. Etter en liten stans hos den lokale sti-anlegger Rufus Preiss ble stien som går opp på østsiden av Mørkvann tilbakelagt før Stravasegmentet via Hegna og tilbake til Haslum ble tilbakelagt.

Tok taxibåt

Retur gikk via stien over til Støle kirke igjen og den flotte kjerreveien fra Gåsmyr over Tonstøl til Kragerø Resort før det ble taxitransport med Runar Larsen til Gumøy.

Veiene og stiene på Gumøy er idylliske og flotte. Siden øya har mange beitedyr så er vegetasjonen åpen og det er lett å vedlikeholde øyas gamle kjerreveier og stier.

Her hadde følget den tøffeste fysiske påkjenning siden syklene måtte bæres opp stien fra østsiden til toppen av Østre Gumøyknuten 107 meter over havet. Belønningen var naturligvis den spektakulære utsikten over ytre skjærgård og ikke minst den flotte og utfordrende stien ned på vestsiden av heia.

Avsluttet på Skåtøy

Deretter bar det tilbake via nye kjerreveier tilbake til det gamle ferjeleiet på Gumøy vest før transporten tok følget over til Skåtøy. Skåtøy har et stort stinett å ta av og først ble stien fra Åsvika over mot Krikkenveien og opp på toppen mot Åsvika tilbakelagt. Dette er til dels stier av teknisk karakter som kan være krevende. Deretter ble sti fra skolen over heiene til Stoppedalen tilbakelagt. Herfra ble det fulgt en sti nordover til jordet ved Stoppedalsveien og stien østover til Vinterkjerr ved Skåtøyveien. Deretter ble den flotte single track-stien ut til Burøytangen tilbakelagt før retur gikk via Bekkemyra, Ås, Stoppedalsveien med hyggelig avslutning på Skåtøy kafe.

I alt ble det syklet 55 km hvorav cirka 40 km på sti eller kjerrevei, og fortsatt så er det mange nye stier i Kragerø med omland som gjenstår å sykle.

Red.anm: Artikkelforfatteren er blant annargørene av Kragerø stisession.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags