Fem stormestere til sjakkturnering på Resorten

Storturnering: Leder i Kragerø Sjakklubb, Truls Jørgensen, ser fram til den internasjonale sjakkturneringen som starter på Kragerø Resort i morgen kveld.

Storturnering: Leder i Kragerø Sjakklubb, Truls Jørgensen, ser fram til den internasjonale sjakkturneringen som starter på Kragerø Resort i morgen kveld.

Artikkelen er over 3 år gammel

Magnus Carlsen kommer dessverre ikke, men det gjør ikke mindre enn fem stormestere. Kragerø Resort Chess 2017 har fått 74 påmeldte sjakkspillere fra flere land.

DEL

I morgen starter den inntil nå mest meritterte sjakkturneringen på Kragerø Resort. Kragerø Sjakklubb, som er teknisk arrangør, har hatt større turneringer på Resorten tidligere. Men ikke med så høyt rangerte spillere.

I det som kalles gruppe A, finnes de høyest rankede spillerne. Og til denne femdagersturneringen kommer stormester Kjetil A. Lie fra Porsgrunn, to stormestere fra Litauen, én fra Bulgaria og én fra Latvia.

Hentes med buss

– Den yngste spilleren som er påmeldt er kun sju år, mens den eldste er 65. Det kommer spillere fra hele landet, og vi har satt opp egen buss for å hente deltakere som kommer til Gardermoen, Oslo sentralbanestasjon og Torp, opplyser Truls Jørgensen i Kragerø Sjakklubb.

– Vi har lagt denne turneringen i vinterferieuka slik at flest mulig av deltakerne slipper å ta seg fri. Men vi har noen spillere som har tatt seg fri både fra jobb og skole for å bli med, sier Jørgensen.

Det første partiet spilles onsdag kveld. Deretter blir det to partier hver dag fram til og med søndag formiddag, da vinnerne skal kåres.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags