Gå til sidens hovedinnhold

Seilerne imponerte i Bodø

Artikkelen er over 3 år gammel

Kragerø Seilforening gjorde forhåndstipsene til skamme, og seilte inn til en flott sjuendeplass i helgas stevne i Norsk Seilsportliga i Bodø.

Kragerø Seilforening satser på å bli en mer framhevet sportslig seilforening i framtiden og for å få til dette satser seilforeningen på å etablere seg som et godt regattalag i Norsk Seilsportliga. I helga gjorde kragerølaget alle forhåndstips til skamme da de seilte inn til en flott delt sjuendeplass i Bodø.

1. divisjon

I Norsk Seilsportliga konkurrerer 30 av Norges beste seilforeninger mot hverandre på regattabaner rundt om i landet. Kragerø Seilforening har i 2018 kvalifisert seg for 1. divisjon og var forhåndstippet nest nederst på tabellen, basert på plasseringstipping av resten av seil-Norge.

Laget, som i helga besto av Johannes Brekka, Børre Brekka, Sondre Børresen og Øivind-Tore Mylius gjorde en fantastisk innsats i helgens 1. divisjon stevne i Bodø og endte til slutt på en flott delt sjuendeplass av 14 klubber.

Utfordrende forhold

Øivint-Tore Mylius i seilforeningen forteller om svært utfordrende forhold på banen i Bodø. Det blåste fra fire til 10 m/s og været var skiftende med regn og varierende vind. Søndag ble seilingen avlyst på grunn av for mye vind, da det blåste liten kuling.

Resultatene fra lørdagen ble da stående og Kragerø Seilforening kom ut av helga med et veldig godt resultat. Seilasene ble seilt i heat med fire båter og det ble totalt seilt sju seilaser pr. lag.

Kragerø sto til slutt igjen med en førsteplass, en andreplass, fire tredjeplasser og ble sist en gang.

– Laget er veldig godt fornøyd med resultatene og viste at de håndterer krevende forhold og mye vind meget godt. Vi hadde blant annet en av de raskeste hastighetene da de fikk båten til å plane i over 10 knop, sier Mylius i en pressemelding.

Seilsportligaen er seilsportens svar på Tippeligaen, der Norges beste seilforeninger kjemper om ligaseier og avansement til Champions League hvor man får konkurrere mot Europas beste.

Seilforeningen ønsker å bruke seilsportligaen til rekruttering innad i foreningen og opparbeide erfaring om regattaseiling blant flere av foreningens medlemmer. Ambisjonene er å ha det gøy på regattabanen og sikre plassen.

– I år håper vi å få etablert oss med stabil seiling i 1. divisjon, og ønsker i løpet av tre år å være med helt i toppen for å fighte om opprykk til landets øverste divisjon, elitedivisjonen, sier Mylius.

Kommentarer til denne saken