Karateklubben fikk besøk av landslagstreneren

Alle samlet til fellesbilde.

Alle samlet til fellesbilde. Foto:

Av
DEL

InnsendtKragerø Karateklubb har blitt lagt merke til nasjonalt på grunna av utviklingen og i helgen var Norgesmester Hans Kristian Havreberg og landslagstrener Geir Havreberg gjestetrenere. Hans Kristian ble Europamester bare 17 år, og har satt seg høye mål. Han er den første norgesmesteren som har vunnet gull i tre klasser.

- I klubben vår handler det ikke om å være den sterkeste eller om å vinne, men å bli en bedre utgave av deg selv – hver gang. Selv om det er en individuell idrett så kan man bare bli den beste utgaven av seg selv ved hjelp av andre, gjennom samspill og læring av hverandre, uansett alder og nivå. Treningen foregår som sagt på tvers av alder, alle blir sett, fulgt opp og får personlig veiledning. Alle blir tatt godt vare på og ønsker å hjelpe hverandre for å bli bedre. Det handler om respekt og ydmykhet, tålmodighet og utholdenhet, sier markedsansvarlig Tone Sunde Sanchez.

-God klubbutvikling og godt lederskap er viktig. Med god markedsføring og informasjon har klubben vokst ut av sine lokaler. Det er ingen tvil om at det er stor interesse for karate, og det kommer stadig nye medlemmer.

- Vi prøver å være flinke til å ta vare på det sosiale og inkludere alle helt likt uansett ferdigheter. Dagens barn og unge er utsatt for mye press og konkurranse om å være best, få plass på laget, få spille kamp og så videre. Hos oss er alle like, og alle blir styrket både mentalt og fysisk hver eneste gang på sitt nivå og alle får lov til å bli med på alt. Det gir en god mestringsfølelse og løfter barna til neste nivå, sier hovedtrener og leder Olav Mikkelsen.

- Vi ønsker at Kragerø karateklubb skal være for alle og at økonomi ikke skal stoppe noen. Vi har ingen dyre drakter eller dyre sko. Vi trener barbeint og kjøper gjerne brukte drakter av hverandre. Takket være midler fra Kulturkontoret i Kragerø Kommune, Gjensidigestiftelsen og Norges Kampsportforbund så har klubben fått utviklet seg videre og blant annet kjøpt inn beskyttelsesutstyr som barna kan låne. Det har også gjort at vi kunne arrangere vår første fightinghelg . Med hele 53 påmeldte ble det en aktiv helg på Hellehuset. Før helgen var over spurte fornøyde og takknemlige detltakere om det snart blir en slik helg igjen. Det håper vi på, men først blir det sommerleir på Moi i slutten av juni med de andre klubbene i Norge, avslutter Tone Sunde Sanchez.

Havreberg-ene var storfornøyde med oppholdet sitt i Kragerø, og kommer gjerne igjen. De ønsker å følge klubben videre. Dommer Geir Havreberg syntes det var mere gøy å dømme kamper i Kragerø enn EM kamper i Europa. Gleden og iveren hos barna var fantastisk . 

- Klubben har utviklet seg fra å være en liten klubb med noen få medlemmer som stor sett var voksne, nå har klubben over 70 medlemmer. Det som er det mest positive er at klubben har fått en stor gruppe med barn helt fra 6 år og oppover, og det er meget bra standard på hele klubben. De gjør en utrolig jobb med barnegruppa, det ser vi på den trivselen barna viser. Dette er viktig i en klubb som ser framover, og det arbeidet som blir lagt ned av klubben når det gjelder et topp tilbud for barn er meget imponerende. Jeg har vært i mange klubber rundt i Norge, men det arbeidet som blir gjort for de unge i denne klubben har meget høy standard, sier Geir Havreberg.

- De har også veldig bra sushi i Kragerø og treningssenteret MOT er av topp kvalitet, legger han til.

Med fem treningsøkter på Hellehuset lørdag, avsluttet de dagen sin med en ekstra treningsøkt på MOT, klubbens samarbeidspartner . 

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags