Bragd av Kragerø jenter 16 – selv med tap mot Storhamar

Selv om ikke jentene kom til A-sluttspillet, har de all grunn til å juble etter å ha sikret seg plass i semifinalen i B-sluttspillet.

Selv om ikke jentene kom til A-sluttspillet, har de all grunn til å juble etter å ha sikret seg plass i semifinalen i B-sluttspillet. Foto:

Av

Kragerø J16 hadde som målsetting å komme til A-sluttspillet i det nasjonale sluttspillet i Bringserien. Det glapp imidlertid mot Storhamar i en kamp hvor Kragerø hadde kontakt nesten hele kampen igjennom. I ettermiddag ble det seier over Klæbu, dermed sikret jentene plass i semifinalen i B-sluttspillet.

DEL

– Vi hadde som mål å komme til A-sluttspillet, men det forutsatte at spillerne spilt opp mot sitt aller beste, og litt i overkant. Det virket som jentene var preget av stundens alvor i den første kampen mot Storhamar, som nærmest var på deres hjemmebane. Vi ligger under 0–4 etter fem minutter, og tar time out. Ved pause har vi kontakt på 10-13, sier lagleder og trener Simen Muffetangen.

Til tross for at A-sluttspillet glapp, roser han jentene for en fantastisk sesong som endte med nasjonalt sluttspill i Bringserien. Før tapet mot Storhamar, har jentene tapt kun mot Ellingsrud, samt spilt uavgjort mot Flint Tønsberg i Bringserien.

Brenner nærskudd

Ifølge Muffetangen brenner jentene altfor mange nærskudd, som gjorde sitt til at det ble nederlag mot Storhamar. Utover i andre omgang blir Kragerø liggende ett til to mål bak, men da Mia Svele sender Storhamar i ledelsen 25–19 seks minutter før slutt ser det mørkt ut. Tre kjappe scoringer av Tuva Muffetangen, Villen Norheim Ask og Maja Furu Sæteren i sluttminuttene er ikke nok til poeng, Storhamar vinner 26–23.

Dermed måtte Kragerø slå Klæbu i den siste kampen for å komme til B-sluttspillet. Klæbu hadde for øvrig tapt med ett mål mot Storhamar tidligere på dagen.

Sterk sluttspurt mot Klæbu

Kragerø måtte som nevnt vinne over Klæbu, uavgjort var ikke nok. Etter en rotete første omgang av Kragerø, hvor det sto 10–9 ved pause, begynte det å fungere bedre for kystlaget. Klæbu hadde imidlertid ikke til hensikt å gi seg, det var først åtte minutter før slutt at Kragerø tilrev seg en firemåls ledelse (22-18). 30 sekunder før slutt kunne Tuva Salvesen Heimdal sette punktum med sin andre scoring og Kragerøs 26. mål. Klæbu stoppet på 22.

Møter Nærbø

Søndag møter Kragerø Nærbø i semifinale i B-sluttspillet, mens Ålgård møter ØIF Arendal. Vinnerne går til finalen og taperne til bronsefinalen i B-sluttspillet.

I kampen mot Storhamar ble Maja Furu Sæteren toppscorer med åtte mål. Det samme ble hun mot Klæbu da hun også scoret åtte mål.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags