Frida debuterte for Urædd i 1. divisjon denne sesongen - nå satser hun i minst et halvt år til

Høyt nivå: Frida Brødsjø (t.h.) fra Kroken debuterte i 1. divisjon denne sesongen. Begge foto: Trond Albert Bleken

Høyt nivå: Frida Brødsjø (t.h.) fra Kroken debuterte i 1. divisjon denne sesongen. Begge foto: Trond Albert Bleken

Artikkelen er over 2 år gammel

Frida Brødsjø fra Kroken fikk debuten for Urædds damelag i 1. divisjon denne sesongen. Får hun mye spilletid denne våren, vil hun revurdere studieplanene.

DEL

Denne sesongen har 1998-modellen vært kaptein på Urædds andrelag, som rykket ned fra 2. divisjon da status ble gjort opp i høst.

– Kapteinsrollen har vært veldig grei den. I forhold til resultatene så rykker vi ned. Det forsvant en del spillere fra forrige sesong, og vi fikk derfor opp mange 16-åringer. Det har vært en voldsom overgang for de fra J16 til 2. divisjon, sier Frida Brødsjø.

Hun startet fotballkarrieren i moderklubben Kroken, før hun gikk videre til Drangedal. I 2016 meldte ungjenta overgang til Urædd.

Debuterte i cupen

I Porsgrunns-klubben har Brødsjø spilt på 2. divisjonslaget hele tiden, og på den siste dagen i mai i år fikk hun debuten på A-laget da Urædd tapte 2–0 borte mot Grei i cupen. 19-åringen fra Kroken spilte samtlige 90 minutter.

I slutten av august debuterte hun i 1. divisjon, da hun fikk fire minutter som innbytter imot Åsane. I november ble det et nytt kort innhopp (to minutter) i første kvalikkamp om opprykk til Toppserien. Urædd tapte 0–4 hjemme mot Grand Bodø, og det ble også tap i returoppgjøret.

– Moro å få tillit

– Det er veldig moro å få tillit på A-laget, selv om det er litt skummelt også, sier Brødsjø.

Hun trener jevnlig med 1. divisjonslaget, og merker at det er et hopp opp fra andrelaget.

– Det er mye høyere nivå på førstelaget, men jeg føler jeg takler nivået greit, sier 19-åringen.

Den kjappe ungjenta liker seg som back eller ving, og mener selv at hun har god spilleforståelse, er flink til å lese spillet og duellsterk.

– Hva må du jobbe mer med som spiller?

– Det mentale, jeg er veldig til å dra meg selv ned hvis jeg gjør en feil. Så må jeg bli hakket sterkere og hakket bedre en mot en, sier Brødsjø.

Nå bor hun i Kroken og pendler til trening i Porsgrunn, men neste høst skal hun egentlig flytte til Oslo for å studere.

– Hvis det går veldig bra i vår, er det god mulighet for at jeg fortsetter i Urædd til høsten. Jeg har i alle fall veldig lyst til det, men jeg tar det litt som det kommer, sier fotballtalentet.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags