SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Manchester United - Chelsea på søndagskupongen

Ole Gunnar Solskjær forstår nok at mye må gjøres for å få United til toppen igjen. Først må de røde djevlene ta tre poeng søndag.

Ole Gunnar Solskjær forstår nok at mye må gjøres for å få United til toppen igjen. Først må de røde djevlene ta tre poeng søndag. Foto:

Av

Ved siden av dette er kupongen fylt opp med norske kamper fra Eliteserien og Obos-ligaen. Vi nærmer oss en tolver nå!

DEL

Søndagskupongen (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige søndagsmeny:

Oddssingel Premier League: Manchester United skuffer vel ikke igjen?

Oddsdobbel: Molde gjør livet enda surere for Rosenborg

Oddssingel Eliteserien: Brann bryter Tromsø-forbannelsen

Oddssingel Eliteserien: Kan dette ende noe annet enn uavgjort?

Oddssingel Championship: Knallodds på Villa-seier

Søndagskupongen: Manchester United - Chelsea på søndagskupongen

Lotto: Alenevinner i Lotto fikk nesten 15 millioner kroner

Vi skal gi oss i kast med en ny søndagskupong fra Hamar. Kupongen åpner med toppoppgjøret mellom Manchester United og Chelsea i Premier League. Deretter er kupongen snekret sammen fra våre egne to øverste divisjoner. Vi er servert seks kamper fra Toppserien, samt fem oppgjør fra OBOS- ligaen. Noen klare favoritter, men ikke mer enn at de som treffer fort kan få fine penger på denne kupongen.  Innleveringsfristen denne søndagen er satt til 17:25. 

Det så lenge lyst ut på gårsdagens kupong. Vi hadde elleve rette med ti minutter igjen, og i kampen vi manglet var det uavgjort! På det tidspunktet sto tolveren i svimlende 180 000 kroner. Dessverre var ikke marginene på vår side, men vi tar nye tak til dagens flotte søndagskupong.

NB! 40 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

1. Manchester United – Chelsea
Chelsea tar turen til Manchester og Old Trafford i kupongens åpningskamp. Møtet med United, kan langt på vei avgjøre hvem av disse som fortsatt har sjansen til topp fire i Premier League.   

Manchester United hadde en fantastisk start etter managerskiftet, hvor Ole Gunnar Solskjær inntok lederstolen. Den senere tiden har ting snudd drastisk. Litt vanskelig å forstå at spillerne som sprudlet etter managerskiftet, nå ser ut til å være litt på vei tilbake til fortiden. United sliter også veldig med å få sine stjerner til å undertegne nye kontrakter. Lønnsstrukturen som Sir Alex Ferguson snakket så mye om, har gått til himmels. I Premier League var det et ynkelig syn å se United nest sist tape 0-4 for Everton på Goodison Park. Sist var man bare ikke gode nok da Manchester City vant derbyet på Old Trafford med 2-0. Samlet hjemme på drømmenes teater har United 10-5-2. Laget bør nok inn blant topp fire, som gir Champions League-spill neste sesong, om ikke sesongen må beskrives som totalt fiasko. Motsatt kamp endte 2-2 tilbake i oktober.

Etter mye nedtur, kommer det alltid lysere dager. Vi satt ikke med den følelsen foran City-kampen, for vi viste bortelaget var en klasse bedre. Slik er det bare for tiden. Men Chelsea er ikke det. Spiller Manchester United en god kamp i dag, er ikke Chelsea uslåelig. Vi synes det er litt typisk at United-spillerne nå ta en trepoenger. I tillegg er denne kampen meget viktig. Vinner United i dag står de med like mye poeng som Chelsea. Taper de i dag, er Champions League-spill neste sesong over.

Noen småskader hos United, men ingen bekreftet ute.

Chelsea ankommer Manchester tre poeng foran United, og med betydelig bedre målforskjell. Laget er inne på plass fire. Dette er den siste plasseringen som gir Champions League-spill neste sesong. I dagens pengesyke toppfotball, er deltagelse i denne turneringen viktig for toppklubbene. Chelsea har også en mulighet gjennom Europa League, hvor vinneren får gratis pass inn i Champions League. Chelsea møter her tyske Eintracht Frankfurt i semifinalen over to kamper. Ute på tur i den hjemlige ligaen har Chelsea 9-1-7 å vise til. Siste kamp ga svake 2-2 hjemme på Stamford Bridge mot Burnley. Nest sist tap 0-2 mot Liverpool på Anfield. Maurizio Sarri og hans Chelsea går en spennende sesongavslutning i møte. Uten Champions League neste sesong lever Sarri farlig. Det russiske eierskapet spiser managere, og Sarri kan fort forsvinne ut portene i London etter bare en sesong.

Lovende Odoi er operert og ute. I tillegg er Blackman og Van Ginkel skadet. 

Meget viktig kamp. Vi heller ørlite mot United, men tar med alle tegnene på det store spillet. HU (HUB på 432 rekker spillet)

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Molde – Rosenborg
I kamp to går turen fra Old Trafford, til Aker stadion i Molde. Det gjelder den norske toppserien når et Rosenborg i store problemer ankommer til kamp. 

Molde har inntatt tabelltoppen i Eliteserien. Dog med en kamp mer spilt enn de fleste andre. Trener Erling Moe har fått en fin start med hovedansvaret, etter Solskjær sitt inntog hos Manchester United på permanent basis. Molde har vunnet begge sine to hjemmekamper, og er meget solide på eget gress. Siste kamp for Molde ble vunnet 2-0 over Lillestrøm på Åråsen. Nest sist gikk Molde på et 2-3 tap borte mot Bodø Glimt, men dette har jo vist seg å ikke være noe skam. Bodø er for tiden et av landets aller beste lag.

Blåtrøyene er et godt hjemmelag. På de siste tre sesongene har laget tapt 10 hjemmekamper, på 45 kamper. På de siste fem hjemmekampene mot Rosenborg er statistikken 3-0-2. I fjor overkjørte Molde dagens bortelag i denne kampen. Det var klasseforskjell på lagene. Blir det slik i år og mon tro? 

Molde har et godt lag nå, og seieren borte mot Lillestrøm viser dette. De kommer til å vinne mange kamper på denne måten. De er godt trent, og orker mye. Spillemessig er det mange meget gode ballspillere på dette Molde-laget, og lag må ofte løpe mye imellom mot Molde. Da blir det rom utover i andreomgang. Og når man da har en såpass kapabel maestro som Eikrem på laget, så blir det mål. I øyeblikket så har Molde prestert på et helt annet nivå enn Rosenborg.

Ingen skadeproblemer.

Rosenborg sliter veldig i sesongstarten ved denne anledningen. Uten seier etter fire kamper og med bare fattige to poeng. Siste kamp endte 0-0 hjemme mot Strømsgodset, mens det nest sist ble tap 1-3 mot Stabæk på Nadderud i Bærum. Den nye RBK-treneren Eirik Horneland lever allerede farlig. Det begynner å bli vanskelig for Rosenborg sine trofaste tilhengere å forstå at Ingebretsen/ Hoftun kunne få sparken etter tre ligagull på rad. Rosenborg la ved den anledningen lista meget høyt. Om ikke ting skjer i riktig retning, raser den lista ned og i bakken med et smell. RBK må opp i ringene og samle troppene på Lerkendal. Det store spørsmålet er om nevnte Horneland tåler en smell til? Vi tror han kunne lykkes i klubben, men når ikke hvittrøyene viser til resultater er det ikke langt til døra i Trondheim.

Veldig lenge siden man foreslår tippetegn i Eliteserien, uten tegnet som betyr RBK seier. Det gjør vi her, og spiller HU

3. Lillestrøm – Haugesund
Haugesund tar turen til Romerike og oppgjøret mot Lillestrøm i kamp tre på kupongen.

Lillestrøm har slitt sportslig og økonomisk i flere sesonger. Denne gangen har laget startet med fire poeng på de første fire spilte. Alt tyder på en ny tøff sesong på Åråsen. Siste kamp endte med tap hjemme 0-2 mot gode Molde. Nest sist ble det også tap. Da med 0-1 i Sarpsborg. Trener Lennartsson jobber med små midler på Åråsen og gjør under forholdene en fin jobb med sine kanarifugler. Full tropp. 

Haugesund imponerte med sin fjerdeplass i fjorårets Toppserie. I år har laget igjen startet bra. De første fire kampene har gitt greie sju poeng. Laget ligger bare tre små poeng etter ledende Molde og har i tillegg en kamp mindre spilt. Siste kamp endte med solide 3-0 hjemme over Stabæk. Nest sist var det også bra med 2-0 borte over Ranheim. Ben Karamoko er ute for hele sesongen, ellers full tropp. 

Trolig jevnt på Åråsen. Vi heller mot gjestene, men dekker fult på det store spillet. UB (HUB på 432 rekker spillet) 

4. Ranheim – Viking
Den store positive overraskelsen Viking tar turen til Trøndelag og møtet med Ranheim l kamp fire. Et Ranheim i vanskeligheter etter den fine sesongen i fjor.
Ranheim kom som et friskt pust inn i norsk toppfotball i fjor. Startet fantastisk, falt litt av utover i sesongen, men endte på en solid sjuende plass. Alle tips om nedrykk ble gjort til skamme. Denne sesongen har det vært vanskeligere. Mange snakker om den vanskelige andre sesongen, og i Ranheims tilfelle har det stemt så langt. Et fattig poeng er spilt inn av de første 12 mulige. Laget må finne tilbake til innsatsen og kvalitetene fra i fjor. Om ikke blir denne sesongen en totalt annen historie. Siste kamp endte 0-0 borte mot Kristiansund. Nest sist tap 0-2 hjemme mot Haugesund. 

Viking rykket opp etter fjorårssesongen. Var tippet helt i bunnen av ekspertene, men startet med tre strake trepoengere. Kristiansund, Tromsø og Brann ble alle slått. I siste kamp kom sesongens første tilbake steg. Viking tapte 0-1 borte mot Odd i Skien. Allikevel er ni av 12 poeng i innledningen noe som gir optimisme i Stavanger. Byen trenger et Viking i toppen av norsk fotball. Trener Bjarne Berntsen kjenner sitt Viking fra lang fartstid, og har virkelig levert varene i sesonginnledningen.   

Trolig jevnt. Vi heller mot Viking, og spiller to tegn. UB 

5. Stabæk – Bodø/Glimt
Bodø/Glimt legger ut på langtur i kamp fem. Stabæk på Nadderud venter laget fra nord. 

Stabæk har åpnet som forventet. Fire poeng på de første fire. Det må sette seg litt til før man kan bedømme laget, men trolig blir det en kamp for ny kontrakt for laget fra Bærum. Stabæk driver en spillerutvikling helt i toppen av norsk fotball, og det er litt synd klubben ikke har penger til å beholde disse talentene. Om så ville Stabæk utvilsomt vært et topplag i Norge. Henning Berg bringer rutine inn i det unge laget som nok vil overraske i enkelte kamper. Det er mye talent. Stabiliteten blir nok et problem. Dette ser vi på de to siste innsatsene. Flotte 3-1 hjemme over Rosenborg nest sist, ble fulgt opp av et 0-3 tap borte mot Haugesund i siste kamp. Håkon Skogseid eneste usikre hos hjemmelaget. 

Bodø/Glimt imponerer. Har fulgt opp mange meget sterke treningskamper i vinter, med en flott innledning på årets Toppserie. Laget er ubeseiret etter fire spilte, og ligger likt med Molde på toppen. Glimt har dessuten en kamp mindre spilt enn moldenserne. Siste kamp endte 1-1 hjemme på Aspmyra mot sterke Sarpsborg. Før det tre strake seire mot Rosenborg, Mjøndalen og Molde. I tillegg til stor poengfangst i innledningen, har Glimt også møtt sterke motstandere. Det blir meget spennende å se om troppen holder til å stå hele distansen. 

Trolig jevnt. Vi heller dog relativt klart til Glimt. B (UB på 432 rekker spillet) 

6. Strømsgodset – Kristiansund
Kristiansund reiser til Drammen i kamp seks på kupongen. En kamp mot Strømsgodset på Marienlyst venter. 

Strømsgodset skuffet stort i fjorårssesongen. Bare to små poeng unna et sensasjonelt nedrykk var fasiten. Åpningen i år har vært på det jevne, men ikke mer. 1-2-1 på de første fire er hverken fugl eller fisk. Trener Bjørn Petter Ingebretsen er en gledesspreder, men det gjenstår å se om mannskapet holder mål til å spille på den øverste halvdelen av tabellen. Siste kamp endte med greie 0-0 på Lerkendal mor Rosenborg. En defensiv men kjedelig kamp av Godset. Nest sist et 2-3 tap i Buskerudderbyet mot Mjøndalen hjemme på Marienlyst. 

Kristiansund har fire poeng på de fem første kampene. Vi tror det blir en lang batalje i den nederste delen av tabellen. Laget havnet på en flott femte plass sist sesong, men det blir vrient å gjenta. Siste kamp for Kristiansund endte med svake 0-0 hjemme mot Ranheim. Før det to strake bortetap mot Odd og Brann. Trener Christian Michelsen kan få en tøff oppgave i år med sitt Kristiansund. 

Vi tror ingen poeng blir med gjestene hjem til Kristiansund etter denne kampen. H

NB! 40 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

7. Tromsø – Brann
Brann legger ut på langtur i kamp sju. Alfheim og Tromsø venter oppe i nord.
Tromsø var svake i oppkjøringen før denne sesongen, og starten har heller ikke vært oppløftende.

Ligger tredje sist med bare trønderduoen Ranheim og Rosenborg bak på tabellen. Tromsø oppnådde fine 1-1 borte mot Mjøndalen i siste kamp. Nest sist var laget sjanseløse i kampen mot Vålerenga i Oslo. 1-4 tapet der kom etter en meget svak kamp av laget fra nord.   

Brann er en av favorittene til gullet denne sesongen. Har bare delvis innfridd de store forventningene. Ankommer Tromsø med fem poeng opp til Molde på toppen. Brann må fort komme til taktene, for topplagene taper ikke så ofte. Litt svake 1-1 hjemme mot Vålerenga sist. Tap nest sist da Viking vant 2-1 på Viking stadion. Axel Oskar Andresson eneste fravær. 

Jevn. Brann trolig litt mer solide, Vi prøver med UB.

Klikk her for å levere din tippekupong

8. Kongsvinger – Jerv
Kamp åtte bringer oss over i OBOS- ligaen. Jerv tar turen fra Grimstad til bortekamp på Gjemselunden i Kongsvinger. 

Kongsvinger har kommet fint i gang i årets OBOS-liga. Sju poeng innspilt på de første fire kampene duger bra. Bare et mål imot på disse fire er også sterk kost. Sist noterte laget en meget sterk 2-0 seier borte mot gode Ullensaker/ Kisa. OBOS-ligaen er tøff. 30 kamper skal spilles, men vi ser Kongsvinger med visse muligheter til å henge med langt oppe på tabellen. 

Jerv styrte unna nedrykk med knapp margin i fjor. I år har laget startet bra. Tre spilt, og foreløpig har ingen slått Jerv. Sist ble det seier 3-1 hjemme mot Notodden. Gangen før fine 0-0 borte mot Skeid. Arne Sandstø gjør en fin jobb med sitt Jervlag, som vi tror har en fin sjanse til å fornye kontrakten når vi skriver november. 

Vi tror det første tapet til Jerv kommer her, og at alle poengene blir igjen på Kongsvinger. H

9. Nest-Sotra – Ullensaker/Kisa
Ågotnes stadion er arena når Ullensaker/Kisa kommer på besøk til kamp mot Nest-Sotra. 

Begge lagene i opprykks kvalik i fjor. Nest – Sotra er bra. Var i kvalikspill for opprykk til Eliteserien i fjor. I år har laget kommet greit i gang, men heller ikke mer. Fire poeng på de første fire er vanskelig å lese lagets styrke ut ifra. Vi vil gjerne se noen flere kamper før vi gjør oss opp en mening om laget. Nest- Sotra vant 2-0 hjemme mot Ham Kam nest sist, men tapte i Oslo mot KFUM med 1-2 i siste kamp. 

Ullensaker/Kisa var som hjemmelaget i kvalikspill sist sesong. Det har variert mye i sesonginnledningen. Laget gikk fra en 8-0 seier borte mot Tromsdalen nest sist, til et 0-2 tap hjemme mot Kongsvinger i siste kampen. Vi tror dog laget blir å regne med på øvre halvdel av tabellen også denne sesongen. Laget har dyktige Trond Henriksen ved roret, og er veldig bra på sitt beste. Stabiliteten er dog et varsko, og muligens også et problem. 

Vi tror poengene blir med tilbake til sør, og spiller B.

10. Skeid – Tromsdalen
Nyopprykkede Skeid ønsker Tromsdalen velkommen til Nordre Åsen og hovedstaden i kamp 10 på kupongen. 

Skeid rykket opp fra Post Nord-ligaen i fjor og har startet greit. Litt vanskelig å vurdere etter innledningens fire første kamper. Disse har gitt den gamle aristokraten i norsk fotball fem poeng av de første 12 mulige. Laget tapte 2-4 i Aalesund sist. Spilte inn fem poeng på de tre første, men ingen av motstanderlagene ligger inne på topp sju på tabellen. Skeid har Tom Nordli som trener, og vil nok klare seg greit. Vi klarer dog ikke se laget blande seg inn i opprykkskampen. 

Tromsdalen var gode sist sesong med en meget sterk syvendeplass som resultat. Denne sesongen har det svingt veldig. Meget svake i 0-8! tapet hjemme mot Ullensaker/Kisa nest sist, ble etterfulgt av like sterke 3-3 mot Sandefjord i siste kamp. Laget vil nok få det tøft i år, og må opp i ringene. Det nevnte poenget mot Sandefjord er det eneste så langt, og laget ligger sist på tabellen etter fire spilte kamper.
Tromsdalen virker svakere enn i fjorårssesongen. 

Vi tror poengene blir igjen i hovedstaden hos Skeid. 

11. Sogndal – Raufoss
Raufoss tar turen til Sogn og kamp på Fosshaugane Campus mot Sogndal i kamp nummer 11 på kupongen. To bra lag som det forventes en del av. 

Sogndal har kanskje startet noe svakere enn forventet. Det er jevnt i denne OBOS-ligaen, og det er om å gjøre å komme ut av startblokkene fra seriestart. Sogndal har spilt tre kamper, og står med 1-1-1. Hvittrøyene fra saftbygda har en viktig oppgave når Raufoss ankommer til dette oppgjøret. De kan ikke gå på en ny smell her, mot et antatt svakere lag. Sogndal vant programmessig 4-1 hjemme mot Notodden sist, men gikk på en stygg smell nest sist, da laget returnerte fra Ullensaker med 0-3 tap i kofferten. Trolig henger Sogndal med høyt oppe, men laget må opp i ringene i de neste kampene. Det som er gledelig å se foran dagens kamp, er at laget virkelig slo tilbake mot Notodden sist. Det ligger i kortene at laget skal ta en ny trepoenger i dag.

Raufoss rykket opp før denne sesongen, og har startet fint. Laget har kapasitet og er veldig bra på sitt beste. Vi føler oss faktisk ganske trygge på at dette ikke er et lag som rykker ned. De første fire spilte har gitt to seire og to tap. Siste kamp endte med seier 1-0 hjemme mot Strømmen. Nest sist 2-1 tap i Kristiansand mot Start, men her var man litt heldig som slapp unna med kun 2-1. Raufoss vil nok gjøre en fin sesong, dog tror vi ikke laget blander seg inn i opprykkskampen for alvor. Det er mye unggutter i Raufoss, og hjemme tror vi de vil ta en hel del poeng. Men ute på reise, til tross for at de slo Nest-Sotra i første seriekamp, tror vi de vil få klart mindre poeng. 

To bra lag. Sogndal på Fosshaugane er dog tøft for Raufoss. Vi spiller H.

12. Strømmen – HamKam
Kupongens avsluttende kamp spilles på Strømmen stadion, Hjemmelaget får besøk av Ham Kam 

Strømmen slet i fjorårssesongen. Bare en fin avslutning gjorde at nedrykk ikke ble fasiten på sesongen. I år har laget igjen kommet svakt ut. Tre poeng etter fire spilte kamper, og fortsatt ingen kamper vunnet. Siste kamp endte med tap på Raufoss med 0-1. Nest sist 0-0 hjemme mot Sandnes Ulf. Vi trodde veldig på Strømmen sist sesong. Laget er nok tydeligvis ikke jevnt nok besatt til å vinne mange kamper. Det blir trolig en kamp for ny kontrakt igjen. Vi tror dog laget klarer den oppgaven. 

HamKam var bare et lite poeng fra kvalikspill om opprykk til Eliteserien sist sesong. Denne gangen kom laget dårlig ut med tap for nyopprykkede Skeid i seriestarten. Det har blitt tre poeng, og laget må forbedre seg i de kommende kampene. Det er dog potensiale, og HamKam bør kunne hevde seg i denne trolig meget jevne OBOS-ligaen. Noen opprykksmuligheter ser vi dog ikke for Hamars stolthet. Trolig venter en sesong rundt midtsjiktet på tabellen. 

Meget vanskelig kamp å forutsi noe på. Vi dekker med alle tre tegnene i kupongens avsluttende kamp. HUB

96-rekkeren: 
1.
 Manchester United - Chelsea HU
2.
 Molde - Rosenborg HU
3.
 Lillestrøm - Haugesund UB
4. Ranheim - Viking UB
5. Stabæk - Bodø/ Glimt B
6. Strømsgodset - Kristiansand H
7. Tromsø - Brann UB 
8. Kongsvinger - Jerv H
9. Nest-Sotra - Ull/ Kisa B
10. Skeid - Tromsdalen H
11. Sogndal - Raufoss H
12. Strømmen - HamKam HUB

432-rekkeren: 
1.
 Manchester United - Chelsea HUB 
2.
 Molde - Rosenborg HU
3.
 Lillestrøm - Haugesund HUB
4. Ranheim - Viking UB
5. Stabæk - Bodø/ Glimt UB
6. Strømsgodset - Kristiansand H
7. Tromsø - Brann UB
8. Kongsvinger - Jerv H
9. Nest-Sotra - Ull/ Kisa B
10. Skeid - Tromsdalen H
11. Sogndal - Raufoss H
12. Strømmen - HamKam HUB