SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Barcelona - Liverpool innleder midtukekupongen

Philippe Coutinho (nummer to fra høyre) feirer scoringen sin i kvartfinalen mot Manchester United. Kan Liverpool klare å overliste denne gjengen på mektige Camp Nou? Det blir en knalltøff oppgave for Liverpool. (AP Photo/Joan Monfort)

Philippe Coutinho (nummer to fra høyre) feirer scoringen sin i kvartfinalen mot Manchester United. Kan Liverpool klare å overliste denne gjengen på mektige Camp Nou? Det blir en knalltøff oppgave for Liverpool. (AP Photo/Joan Monfort) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De ti andre kampene på kupongen er 3. runde i cupen her hjemme i Norge!

DEL

Oddstips (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddsdobbe cupen: Smeller cupbomben i Arna?

Oddstips Champions League: Barcelona virker uslåelige på Camp Nou

Oddssingel Championship: Motivasjonsspill til 2,15 i odds

Midtukekupongen: Barcelona - Liverpool innleder midtukekupongen

Vikinglotto: Disse Vikinglotto-tallene har gitt dårlig uttelling

Vi er kommet frem til en ny midtukekupong fra Hamar. Kampene går av stabelen 1. mai og kupongen åpner med semifinalen i Champions League mellom Barcelona og Liverpool. De siste 11 kampene er hentet fra den norske cupen. Vi snakker første ordinære runde, og drømmen om Ullevål har startet. Mange hjemmelag får sjansen, mot motstand fra høyere nivåer i det norske seriesystemet. En vanskelig kupong, med fine utbetalinger, tror vi. Innleveringsfristen er satt til 17:55. Bonuspotten ligger på 850 000 kroner. 

NB! 40 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

1. Barcelona – Liverpool
Hvilken åpningskamp på kupongen. Liverpool tar turen til Barcelona og første kamp av to i semifinalen i årets Champions League. 

Barcelona er meget sterke. Hjemme har klubben 14-3-1 og avgir veldig sjelden noen ting på Camp Nou. Manager Valverde og hans disipler kan få en utrolig sesong. Det spanske seriemesterskapet (La Liga) ble vunnet i helgen, da Levante ble slått 1–0 hjemme. I Champions League gikk Barcelona ubeseiret gjennom gruppespillet, i en gruppe som foruten Barcelona, innhold Tottenham, Inter og PSV. I utslagsspillet har laget slått ut Lyon og Manchester United. Denne gangen venter altså på ny engelsk motstand. Spanjolene er utrolig gode, men har dog tidligere vist at laget kan være sårbare bakover mot god motstand. 

Rafinha er ute for resten av sesongen med en korsbåndskade, ellers har Barcelona alle spillerne klare til denne storkampen. I tillegg fikk man hvilt verdens beste fotballspiller Lionel Messi, i 45. minutter, i helgens kamp. Han spilte kun annenomgang, men det holdt da han kom inn å scoret kampens eneste mål. 

Liverpool har tatt store steg under manager Jürgen Klopp. Laget kjemper fortsatt om Premier League-tittelen med Manchester City. De gode dagene for en tid tilbake er sakte, men sikkert i ferd med å returnere til Anfield. Laget har ikke tapt på denne siden av årsskiftet. I Premier League ble bunnlaget Huddersfield slått programmessig hele 5–0 i helgen. I Champions League hadde Liverpool en mye hardere kamp for avansementet enn Barcelona. Laget vant tre, men tapte også tre i gruppe med PSG, Napoli og Røde Stjerne. Liverpool endte på annenplass, etter PSG og gikk videre med et nødskrik. I sluttspillet har Bayern München og Porto blitt slått ut på veien til semifinalen. Liverpool er underdogs i denne kampen. Husk dog at laget har en meget imponerende angrepsrekke, som så å si alltid scorer. I fjor tok man seg helt til finalen i denne turneringen, og dette viser at Liverpool nå har etablert seg som et av verdens beste fotballag igjen. 

Laget har småskader på Firmino, Lallana og Fabinho, men det meldes fra Anfield at trolig er alle tilgjengelige før denne storkampen. Det meldes, en time før dette skrives, at Friminho fortsatt er usikker. 

Barcelona er favoritter. Vi er ikke helt sikre. Liverpool scorer nesten alltid, og har meget gode angrepsspillere. Vi henger på en gardering for uavgjort. HU

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Nybergsund – Kongsvinger
Litt av et sprang fra Camp Nou til Nybergsund. Vi skal gi oss i kast med det norske cupmesterskapet. I kamp to kommer Kongsvinger på besøk til Nybergsund. 

Nybergsund spiller i Norsk Tipping-liga og har startet sesongen med fire poeng på de første tre spilte kampene. Den eneste hjemmekampen så langt ga uavgjort 2–2 mot Verdal. Laget trenes av Yngve Sandbuløkken og får en meget god motstander på besøk. 

Kongsvinger sin tilværelse i seriesystemet er to trinn over Nybergsund. Laget spiller i OBOS-Ligaen, og har startet sesongen på en fin måte. Etter fem spilte kamper har laget 2-2-1, og ligger helt oppe på en femte plass på tabellen. Borte har Kongsvinger spilt to kamper. Et knepent 0–1 tap for gode Aalesund, samt en sterk 2–0 seier mot Ullensaker Kisa. Litt skuffende i siste kamp da det ble 1–1 hjemme mot Jerv Grimstad.

Det bør være stor forskjell på disse to. Vi tror gjestene avanserer til andre runde. B 

3. Eidsvoll Turn – Frigg
To sterke Norsk Tipping-liga lag møtes i kamp tre når Frigg reiser den korte veien fra hovedstaden opp til Eidsvoll. 

Eidsvold Turn har startet sesongen i Norsk Tipping-liga på best mulig måte. Tre strake seire er fasiten i seriestarten. Eneste hjemmekamp så langt ble vunnet med hele 6–1 over Rommen. Trener Joakim Dragsten og hans gutter, er trolig en het opprykkskandidat til Pos Nord-ligaen denne sesongen.

Frigg som hadde sin siste storhetstid på 1960-tallet, med blant annet cupfinale mot Skeid i 1965. De spiller som hjemmelaget på nivå fire i Norsk Tipping-liga. Laget har kommet noe dårligere ut enn vertskapet. Poengfangsten er på fire poeng på de første tre spilte kampene. Den eneste bortekampen, endte med et 1–2 tap mot Ready. Merk at disse lagene spiller i to forskjellige avdelinger av Norsk Tipping- liga. 

To bra lag. Vi heller mot hjemmelaget, men vet at Frigg har kapasitet, og dekker fult på det store spillet. HU (HUB på 432 rekker spillet) 

4. Lyn – Moss
To gamle storheter i norsk fotball braker sammen i kamp fire, når Moss tar turen fra Østfold til hovedstaden og møtet med Lyn.

Lyn er en gammel storhet i norsk fotball. Laget har åtte NM-titler å vise til. Den siste dog så langt tilbake som 1968. I dag spiller Lyn på nivå fire i Norsk Tipping-liga. Laget har startet greit, med seks poeng på de første tre spilte. Årets ene hjemmekamp i år, ga en enkel 7-1-seier mot Drøbak Frogn. 

Moss spiller et trinn høyere enn Lyn. Laget har et cupmesterskap å vise til, tilbake i 1983. På nivå tre i Post Nord-ligaen har laget startet sesongen meget bra. Andre plass etter Stjørdals Blink etter tre spilte. Moss har vunnet begge sine bortekamper. Først 2–0 i Levanger, deretter 1–0 over Egersund.   

To aristokrater møtes. Vi heller mot Moss, men dekker fult ut på det store spillet.
UB (HUB på 432 rekker spillet).

5. Kråkerøy – Grorud
Ny kamp mellom et hjemmelag på nivå fire, mot et bortelag på nivået over. Grorud reiser fra Oslo til kamp mot Kråkerøy. 

Kråkerøy er et uskrevet blad for norske tippere. Spiller i Nors Tipping-liga, og har startet sesongen med en seier og to tap. Eneste på eget gress så langt ga et 0–3 tap for Sarpsborg 08 sine reserver. Kråkerøy trenes av Bjørn Johannessen og møter tøff motstand her. 

Grorud er bra. Har startet med 1-1-1 på de første tre spilte. Laget har spilt to kamper på fremmed gress. Først vant laget 1–0 mot Sotra, deretter ble det uavgjort 1–1 i Larvik mot Fram. Grorud hang fint med i Post Nord i fjor, og gjør det trolig igjen.

Det bør være klar forskjell på disse to lagene. Vi nøyer oss med et tegn. B

Klikk her for å levere din tippekupong

6. Fram Larvik – Start
Start tar turen opp fra det blide Sørlandet til Larvik og kamp mot Fram i oppgjør nummer seks på kupongen.   

Fram har sin tilværelse i Post Nord-ligaen til daglig. Har startet med 1-1-1, men har møtt tøff motstand. Hjemme i Larvik har laget sterke 3–1 over Elverum i serieåpningen, samt uavgjort 1–1 mot Gode Grorud. Eneste tapet så langt kom mot reservene til Odd. 

Start rykket ned fra Eliteserien sist sesong. Årets sesong på nivå to har startet greit, men heller ikke mer. Start har ambisjoner om å gjøre oppholdet i OBOS kortest mulig, men syv poeng innspilt, av de første 15 mulige duger ikke i så måte. Start har spilt to bortekamper så langt. Først en 2-1-seier mot KFUM i Oslo, deretter et skuffende 0–2 tap mot Sandnes Ulf.   

Start bør ta dette. Vi spiller B.

7. Vindbjart – Arendal
Ny kamp mellom et hjemmelag på nivå fire, mot et bortelag fra nivået over. Arendal spiller borte mot Vindbjart i kamp syv på kupongen.   

Vindbjart har sin daglige tilværelse på nivå fire i Norsk Tipping-liga. Laget har åpnet med 1-1-1 på de tre første. På hjemmebanen Moseidmoen har laget spilt en kamp. Den ble vunnet med 2–1 over Flint. Trener Steinar Skeie og hans Vindbjart kan kanskje overraske her. Dog kreves en topp prestasjon i så måte. 

Arendal skuffet i fjor som en av favorittene i Post Nord-ligaen. Denne sesongen har også starten vært alt annet enn bra. Et fattig poeng er spilt inn på de tre første kampene. Selv om det er tidlig, er nok Arendal ingen opprykkskandidat denne sesongen heller. Laget har spilt en kamp på fremmed gress. Den ble tapt med 1–2 mot Brattvåg. 

Muligens kan Vindbjart lage en jevn batalje av denne kampen. Vi henger på en uavgjort på det store spillet. B (UB på 432 rekker spillet) 

8. Brodd – Egersund
Norsk Tipping har tydeligvis likt kombinasjonen Norsk Tipping-liga hjemme mot Post Nord borte. Det er også tilfelle i kamp åtte, hvor Egersund spiller borte mot Brodd. 

Brodd er nok et uskrevet blad for norske tippere. Laget har startet veldig bra i sin avdeling av Nors Tipping-liga. Seks poeng er bokført på de første tre spilte, og bare Flekkerøy er foran på tabellen. Brodd har bare spilt en kamp på eget gress denne sesongen, da med storfine 5–0 over Vardeneset.   

Egersund spiller på et nivå over Brodd. Ankommer som klare favoritter i denne kampen. Har startet sesongen med 1-1-1, og fire poeng på de tre første spilte. Har bare en kamp på fremmed gress, så langt i sesongen, da med en fin 2–1 seier over Vidar. 

Alltid litt vanskelig å bedømme et nivå over på bortebane i forhold til vertene. Vi tror dog at Egersund tar dette. B 

9. Vard Haugesund – Vidar. 
I kamp ni får vi servert et nytt nivå fire hjemme mot nivå tre borte oppgjør. Vidar reiser til bortekamp mot Vard i Haugesund. 

Vard er nok et av de bedre lagene i Norsk-Tipping-liga, uavhengig av avdeling. Det er seks avdelinger på dette nivået, og Vard har startet svært bra. Tre kamper har gitt like mange seire, og laget kan meget vel rykke opp. I sin eneste hjemmekamp så langt, ble Fana slått 1–0.   

Vidar har bare spilt to kamper så langt i sesongen. Det har gitt en uavgjort og et tap. Vanskelig å bedømme laget ut fra så få spilte. Laget vil nok få sterk motstand av en motstander i toppsjiktet på nivået under. Eneste på fremmed gress så langt ga 1–1 mot Nardo. 

Vi tror litt enten eller her. Vi forsøker HB.

10. Lysekloster – Sotra
Nok en kamp mellom fjerde og tredje nivå. Sotra tar turen til kamp mot Lysekloster. 

Lysekloster har startet med 1-1-1 i sin Norsk Tipping-liga avdeling. Trener Ruben Hetlevik sitt mannskap har bare spilt en hjemmekamp så langt i sesongen. Ved den anledningen ble det et 1–2 tap for Djerv 1919. I likhet med mange andre lag er det alltid vanskelig å vurdere styrken ut fra bare tre kamper, men Lysekloster er nok et middels bra lag på sitt nivå. 

Sotra fra Post Nord-ligaen har bare to kamper spilt. Fikk spillefri i helgen da Mjølner ikke fikk fly ned fra Narvik grunnet streiken til SAS. Sotra startet med et 0–1 tap hjemme for Grorud. Andre kampen var bedre, med en 3–1 seier borte mot Florø som resultat. 

Vi lukter muligheten for en cup overraskelse her, selv om Sotra skal være naturlige favoritter. Enten eller, og vi spiller HB.

11. Fyllingsdalen – Fana
Kamp 11 er en av to kamper på kupongen hvor lag fra samme nivå møtes. Disse to lagene er endog i samme avdeling. Fana tar turen til Fyllingsdalen. 

Fyllingsdalen har startet med en seier og to tap. Det betyr tre poeng av de første ni mulige innspilt. Hjemme på Varden Amfi har laget vært i aksjon bare en gang. Brann sine reserver ble ved den anledningen sendt hjem til Bergen med et 1–2 tap. Bra av Fyllingsdalen i den kampen. Det har dog blitt to bortetap også i innledningen. 

Fana har i samme avdeling som hjemmelaget spilt inn et poeng mer enn vertene. Eneste bortekamp resulterte i et 0–1 tap for meget gode Vard i Haugesund. Litt kjedelig for disse lagene å møte en motstander fra samme avdeling i seriespillet.

Samme avdeling i serien. Et poeng skiller. Det betyr ganske sikkert en jevn og tøff kamp om andre rundebilletten. Vi dekker med alle tre tegnene her. HUB 

12. Steinkjer – Levanger
Steinkjer som var en del av toppen i norsk fotball på 1960 tallet, tar imot Levanger i kupongens avsluttende kamp. Igjen et møte hvor det skiller et nivå i gjestenes favør. 

Steinkjer var en gang i toppen av norsk fotball. Det er svært langt fra det i dag. Laget frister tilværelsen på nivå fire, og har i tillegg starten sesongen med tre strake tap. Steinkjer har spilt to hjemmekamper på en gang fryktede Guldbergaunet. Først 1–2 mot Ranheim sine reserver i serieåpningen, deretter 0–2 mot Kolstad. 

Levanger ankommer Steinkjer som klare favoritter. Spiller et nivå over hjemmelaget. Det har dog blitt tap i begge de to kampene som er spilt så lagt i sesongen. Først 0–2 hjemme mot Moss, deretter 0–4 borte mot gode Stjørdals-Blink. 

Ingen av disse to har kapret et eneste seriepoeng så langt. Vi tror dog at divisjonsforskjellen gjør at Levanger avanserer til andre runde. B

96-rekkeren: 
1.
 Barcelona – Liverpool HU
2.
 Nybergsund/ Trysil – Kongsvinger B
3.
 Eidsvoll Turn – Frigg HU
4.
 Lyn – Moss UB
5.
 Kråkerøy – Grorud B
6.
 Fram Larvik – Start B
7.
 Vindbjart – Arendal B
8.
 Brodd – Egersund B
9.
 Vard Haugesund – Vidar HB
10.
 Lysekloster – Sotra HB
11.
 Fyllingsdalen – Fana HUB
12.
 Steinkjer – Levanger B


432-rekkeren: 
1.
 Barcelona – Liverpool HU
2.
 Nybergsund/ Trysil – Kongsvinger B
3.
 Eidsvoll Turn – Frigg HUB
4.
 Lyn – Moss HUB
5.
 Kråkerøy – Grorud B
6.
 Fram Larvik – Start B
7.
 Vindbjart – Arendal UB
8.
 Brodd – Egersund B
9.
 Vard Haugesund – Vidar HB
10.
 Lysekloster – Sotra HB
11.
 Fyllingsdalen – Fana HUB
12.
 Steinkjer – Levanger B

Klikk her for å levere din tippekupong