Flott lørdagsbong, men en artig norsk kamp, og mange spennende kamper i innspurten i England! Jeg tipper Aalesund vinner, men tror enda mer på Everton, Southampton og Nottingham.

1. Vålerenga — Aalesund

Herlig oppgjør, der smørblide ålesundere på tabelltoppen besøker sin sure gamle kjeftesmelle av en sjef, som sliter blytungt i VIF. For Kjetil Rekdal har ikke fått sving på Vålerenga. De gjør gang på gang helt hodeløse ting over hele banen, spesielt i forsvar.

Sist var det tsjekkiske Jan Lecjaks som dreit seg ut, og forærte Start en 1-0-seier med et mislykket tilbakespill til VIF-keeperen, den gamle Varegg-gutten Gudmund Taksdal Kongshavn.

Aalesund står med fire seirer og en uavgjort på sine fem første kamper. De har hatt marginene med seg, men også spilt bra angrepsfotball. Men de er fullt mulige å score på, det beviste Hønefoss som satte tre på dem i 4-3-kampen for et par uker siden.

Men Vålerenga er en klubb der det gjerne blir verre - mye verre - før det blir bedre. De har ikke nådd bunnen ennå, og jeg gleder meg allerede til å se tapsintervjuet med Rekdal!

B

2. Newcastle United — Liverpool

Newcastle har kun vunnet én av sine fem siste, pluss en uavgjort, noe som gjør dem til nummer 16 av 20 eliteserielag i England før helgens runde. Komplett skandale av en så stor klubb, med så mange gode spillere!

Nå er de fortsatt seks poeng over Wigan, som ligger på den "ledige" nedrykksplassen (QPR og Reading ryker uansett). Men Wigan har en hengekamp, så ingenting er sikkert i bunnkampen.

Liverpool er garantert rystet etter at Suarez tok grep og lagde skandale på søndag. Det var for lenge siden sist, liksom, noe måtte gjøres. For en fyr!

Suarez eller ikke – Liverpool er ustabile uansett, men bør likevel være favoritter her. B i utgang, men får Newcastle det første målet, kan de få vann på møllen og vinne!

HB

3. Wigan Athletic — Tottenham

Wigan gjør som de pleier på denne tiden av året, kjemper for eksistensen i Premier League. De pleier å lykkes. Og de kan slå Tottenham.

For Spurs er nettopp et slikt lag som kludrer til bunnkampen for alle andre ved å forære seieren til ett eller annet drittlag. Som Wigan.

HB

4. Everton — Fulham

Jeg røk på Everton sist, var sikker på at de skulle slå Sunderland. Det gjorde de ikke. Men Fulham slår de!

H

5. Southampton — West Bromwich Albion

Southampton har 3-3-0 på de seks siste, og er i ferd med å redde plassen. Men helt sikre er de ikke, så jeg tror de gjør resten av jobben her. For West Brom har svært lite å spille for, og trenger ikke bevise noe på bortebane.

(Nå sier du kanskje at alle lag spiller for å vinne alle kamper, men sesongen i England er lang og slitsom, og det skal ikke mer til enn en liten grad av trøtthet i hodet, så taper du. Det er det som skjer med middelhavsfarerne på tampen. De er bare mennesker, de også, uansett hvor mange millioner de har i lønn).

H

6. Stoke City — Norwich City

Stoke tok en uendelig viktig seier da de slo latterlige QPR sist helg. Det var kanskje det som trengtes for å få fart på et lag som har underprestert kraftig hele våren.

Norwich var også halvveis til himmelen for en uke siden, da de slo de andre fortapte - Reading - med 2-1. Jeg tror likevel de reiser tomhendt fra Britannia, der hjemmefansen gleder seg til å juble etter å ha pepet mot all elendigheten i vår.

H

All fotballstatistikk på www.nifs.no

7. Wolverhampton Wanderers — Burnley

Nest siste runde i Championship, og Wolves ramlet igjen under streken etter å ha sluppet inn mål på overtid og tapt 1-2 for Charlton sist, samtidig som Huddersfield vant.

Ulvene har to minusmål mer enn Peterborough, det er det som holder dem under streken. Nervene er i høyspenn på Molineux. De så ut til å være på vei mot trygg grunn for et par uker siden, men har på godt gammelt ulvevis rotet det til igjen med å tape tre av de fire siste.

Burnley er fire poeng over Wolves, men så mange lag som ligger mellom skal det svært mye til om de går ned. De har 1-4-2 på de syv siste. Jeg sier H i utgang, og åpner for alt mulig.

HUB

8. Millwall — Nottingham Forest

Millwall tapte for Blackburn tirsdag, men skal fortsatt ha maks uflaks for å rykke ned. Men de har 1-2-3 på sine seks siste, og er ikke i form. De fikk nok en utladning i semifinalen i FA-cupen, der deres gale og dumme supportere viste hvordan det ikke skal gjøres på tribunen, og spillerne røk 0-2 ute på banen (for Wigan).

Nottingham er to poeng bak playoff. I denne sprø ligaen gikk de fra seks strake seirer i februar og mars, til seks kamper uten én eneste seier nå. De har altså fortsatt en mulighet, men er nødt til å vinne her for å holde håpet levende. Det gjør de, Millwall er for tiden et takknemlig lag å møte.

B

9. Barnsley — Hull City

Dette er en nøtt! Barnsley ett av tre lag på 51 poeng like over og under nedrykksstreken (de to andre er Wolverhampton og Peterborough). Barnsley har klart dårligst målforskjell av de tre, og ligger svett an. Så de er nødt til å ta poeng her.

Hull er nummer to, fire poeng foran Watford, og kan sikre opprykket her. Jeg tror ikke de taper.

UB

 

10. Leeds United — Brighton & Hove Albion

Leeds rotet vekk sjansen til opprykk i mars, men de har vunnet to av de tre siste.

Brighton må rote fælt for å miste playoff-plassen. Viste storform med 6-1 over Blackpool sist lørdag.

B

11. Blackburn Rovers — Crystal Palace

Blackburn sikret i realiteten kontrakten med seieren over Millwall tirsdag. Det må føles aldeles fantastisk for en klubb som har bak seg et skandaløst år.

Eierne bør fortsatt reise til helvete, men akkurat nå kan fansen få feire ny kontrakt. Det gjør de fort med seier, for Palace er i ferd med å rote vekk playoffplassen. Typisk Croydon-laget, men vi hiver på en B bare fordi Palace er totalt uberegnelige, og fordi Blackburn sannsynligvis har festet helt siden tirsdag.

HB

12. Ipswich Town — Birmingham City

To lag som i realiteten ikke kan rykke opp eller ned. Da ender det ofte U, hvis da ikke Ipswich vil lage fest for hjemmepublikum i siste hjemmekamp.

HU