SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

VIF har overtaket på Viking

Vålerenga og Aron Dønnum kan ta en ny seier mot siddisene i kveld. Her jubler han etter å ha blitt matchvinner mot Odd i forrige serierunde. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vålerenga og Aron Dønnum kan ta en ny seier mot siddisene i kveld. Her jubler han etter å ha blitt matchvinner mot Odd i forrige serierunde. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av

Vålerenga har tre strake seire borte mot Viking. I kveld jakter VIF ny seier mot et defensivt svekket Viking-lag

DEL

Oddstips (Siste) Spillsenterets øvrige mandagensmeny:

Oddssingel Premier League: Brendan Rodgers kan hjelpe Liverpool

Oddssingel Danmark: Eks-Brann-spiller og Esbjerg er mandagens beste spillobjekt

Oddssingel Eliteserien: Vålerenga tar sin fjerde strake i Stavanger

Det er et meget spennende langoddsprogram vi har foran oss denne mandagen. Den sjette Eliteserierunden avsluttes med klassiken Viking -Vålerenga og i Premier League skal Manchester City jaktet tabelltopp igjen når de tar imot Leicester. I tillegg er det to kamper fra Allsvenskan, Milan skal ut i en meget viktig hjemmekamp mot Bologna i Serie A og det er kamper i både Danmark, 2. bundesliga, Segunda og Ligue 2. Her hjemme er det også fjerde semifinale mellom FyllingenBergen og Elverum, en kamp Fyllingen må vinne for å tvinge fram en femte kamp. Natt til tirsdag spilles det to meget viktige kamper i NHL-sluttspillet der Boston Bruins med seier borte mot Columbus går videre til semifinale. Det samme gjelder for San Jose Sharks om de vinner borte mot Colorado Avalanche.

NB! 54 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Viking - Vålerenga B 2,50 (spillestopp kl 18.55)

Klikk her for å levere dette spillet

Den siste kampen i den sjette eliteserierunden. Nyopprykkede Viking overrasket alle med å vinne de tre første seriekampene, men kommer nå fra to strake bortetap. 0-1 borte mot Odd nest sist var som forventet, mens det ble 2-5 borte mot Ranheim forrige søndag.

Det resultatet lyver dog litt, Viking var mye mer i den kampen enn sluttresultatet skulle tilsi. Samtidig er det ingen tvil om at Viking har fått godt betalt. Riktignok var Viking klart best i seriepremieren hjemme mot Kristiansund der de vant 2-0, men både mot Tromsø borte i andre serierunde og hjemme mot Brann i tredje serierunde, hadde Viking marginene på sin side. Det som urovekker veldig foran kveldens hjemmekamp for Bjarne Berntsen er skadene i forsvaret. Nyankomne Axel Andresson røk ut med skade allerede i seriepremieren mot Kristiansund. Hans midtstopperkollega Runar Hove er også ute til kveldens kamp og venstreback Rolf Daniel Vikstøl som har startet alle fem kampene er også ut. Tre av de fire som startet seriepremieren er altså ute i kveld og Viking er definitivt svekket defensivt.

Vålerenga "drøyde" til to minutter på overtid før de fikk seiersmålet sitt hjemme mot Odd forrige mandag. Tre hjemmekamper har dermed gitt full pott for VIF, men på bortebane er det kun blitt ett poeng på de tre første. Det kom i forrige bortekamp mot Brann. Ronny Deila må unnvære venstrebacken Samuel Adekugbe også i kveld, ellers har Deila fulltallig tropp å velge fra.

Viking rykket som kjent ned fra Eliteserien etter sesongen 2017. I den sesongen tapte de blant annet 1-7 hjemme mot Vålerenga. Vålerenga vant 2-0 på SR-Bank Arena i 2016-sesongen og de vant 4-3 i 2015-sesongen. Et defensivt svekket hjemmelag kan få en stri tørn med Vålerengas mange gode offensive spillere i kveld.

2,50 er oddsen på borteseier i kveld. Det er fin odds og blir vårt utvalgte spill på SR-Bank Arena i kveld.

Klikk her for å levere dette spillet