SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Smeller cupbomben i Arna?

Bergen  20190422.
Frustrert  Brannsspiller Taijo Teniste og tidligere Brannspiller Bård Finne (bak) etter eliteseriekampen fotball mellom Brann og Vålerenga på Brann Stadion. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Bergen 20190422. Frustrert Brannsspiller Taijo Teniste og tidligere Brannspiller Bård Finne (bak) etter eliteseriekampen fotball mellom Brann og Vålerenga på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Arna-Bjørnar har skapt trøbbel for Brann-trener Lars Arne Nilsen i cupen tidligere.

DEL

Oddstips (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddstips Champions League: Barcelona virker uslåelige på Camp Nou

Oddsdobbe cupen: Smeller cupbomben i Arna?

Oddssingel Championship: Motivasjonsspill til 2,15 i odds

Midtukekupongen: Barcelona - Liverpool innleder midtukekupongen

Vikinglotto: Disse Vikinglotto-tallene har gitt dårlig uttelling

Onsdagens langoddsprogram har likevel sitt soleklare høydepunkt i Champions League-semifinalen mellom Barceona og Liverpool. I tillegg er det som vanlig fullspekket med kamper fra 1. runden i cupen her hjemme på 1. mai. Ellers spilles tre av semifinalene i håndball-sluttspillet, og det er en viktig kamp i Championship mellom Swansea og Derby, hvor Derby kjemper en desperat kamp for å ta en playoffplass.

Arna-Bjørnar - Brann (Handikap fulltid 6-0) H - 1,65 i odds (spillestopp kl. 1825)

Klikk her for å levere dette spillet

NM, 1. runde. Vertene spiller i 4. divisjon, altså femte nivå, og de har fått en tålig god start på sesongen med syv poeng på de tre første kampene. Det holder til en finfin tredjepass, men det er kun målforskjellen som skiller dem fra de to lagene over dem på tabellen.

Arna-Bjørnar har spilt de tre første kampene sine på bortebane, men har likevel to seire og én uavgjort så langt. Arnabuene slo Osterøy 3-2 i serieåpningen på Osterøy stadion, deretter ble det 2-2 mot Smørås. I forrige serierunde knuste de Fyllingen 2 hele 3-0. Det er likevel stor forskjell på Fyllingens andrelag og Brann i Eliteserien.

Men: Arna-Bjørnar har skapt trøbbel for Lars Arne Nisen før. Da Brann-treneren førte Hødd til et sensasjonelt cupgull i 2012 kunne cupeventyret fått en brå slutt i 2. runden i Arna. Sunnmøringene slo Haugesund i kvartfinalen, Brann i semifinalen og Tromsø i finalen. Det stedet de var nærmet cupexit var i Arna.

Laget fra Ulsteinvik ble i perioder rundtspilt av arnabuene, men Hødd vant likevel kampen 1-0. Opplevelsen fra 2012 gjør at Brann-treneren ikke tar lett på oppgaven som venter i den første cuprunden 1. mai. Selv om Arna-Bjørnar spiller i 4. divisjon har Brann speidet på dem før onsdagens match. Per-Ove Ludvigsen og Helge Haugen har sett dem spille, og Lars Arne Nilsen mener han er godt forberedt på hva som vil møte dem.

Brann spiller tre kamper på en uke, og de gjør derfor noen endringer før cupkampen mot Arna-Bjørnar.

Brann har kun tre ganger i løpet av de siste 18 sesongene vunnet med mer enn seks mål i 1. runden i cupen.

Det er ikke mer enn tre år siden Brann røk ut av cupen i 1. runden. Da vant Førde 5-4 etter straffesparkkonkurranse. Jeg tror ikke at cupbomben smeller i Arna, men jeg tror heller ikke at Brann høvler over Arna-Bjørnar.

Slik har det gått i 1. rundekampene de siste 18 årene:

2018: Sandviken - Brann 1-6

2017: Austevoll - Brann 0-7

2016: Førde - Brann 0-0 (5-4 etter straffespark)

2015: Os - Brann 1-6

2014: Varegg - Brann 2-3

2013: Hovding - Brann 0-14

2012: Bjarg - Brann 1-2

2011: Tertnes- Brann 0-3

2010: Arna-Bjørnar - Brann 0-2

2009: Høyang - Brann 0-6

2008: Loddefjord - Brann 1-4

2007: Trio - Brann 0-5

2006: Follese - Brann 0-1

2005: Gneist - Brann 0-5

2004: Åkra - Brann 0-9

2003: Lyngbø - Brann 0-4

2002: Fjøra - Brann 0-3

2001: Jotun - Brann 0-4

Daouda Bamba er syk, og står over kampen.Lars Arne Nilsen mangler også Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen. Keeper Eirik Holmen Johansen var fortsatt forkjølet på tirsdag, men dersom han er frisk kommer 26-åringen til å vokte Branns mål.

Det er et tøft kampprogram i mai, og for Brann er det viktigste å ta seg videre i cupen. Selv om de har vunnet de to siste 1. rundekampene med henholdsvis fem og syv mål, tror jeg ikke at de vinner med seks mål eller mer onsdag.  Synes heller ikke Brann har overbevist spillemessig så langt denne sesongen. De har vært svakere defensivt, og ikke like hvasse offensivt. De skal likevel ta seg greit videre til 2. runden i cupen.

1,65 i odds på at Brann vinner med fem mål eller mindre mot Arna-Bjørner er et ok spill. denne kan ikke spilles som singel, så jeg bruker den i en fin cupdobbel.

Lyn - Moss 2,95 - 3,90 - 1,80 B (spillestopp kl. 1755)

NM. 1. runde. Den gamle storheten Lyn spiller på fjerde nivå. Etter tre serierunder ligger den tradisjonsrike Olso-klubben på tredjeplass i 3. divisjon avdeling 2. De tapte 1-2 borte mot serieleder FK Tønsberg i serieåpningen, men slo brutalt tilbake på hjemmebane, hvor de slo Drøbak-Frogn hele 7-1.

Lyn har en solid hjemmestatistikk. De har ikke tapt noen av sine 24 siste hjemmekamper. De står med tre hjemmeseier på rad før mossekråkene kommer til hovedstaden.

I forrige serierunde vant Lyn 4-1 mot Mjøndalen 2 på bortebane. De har nå scoret hele tolv mål på de tre første kampene sine. Kun Ranheim 2 og Junkeren har scoret like mange mål på de tre første kampene sine av de 84 lagene i 3. divisjon. 

Gjestene fra Østfold ligger på andreplass i 2. divisjon med seks poeng. Moss tok en sterk 1-0-seier på bortebane mot Egersund i helgen, som er av opprykksfavorittene denne sesongen. Det var mossekråkene sin andre borteseier på rad, og i begge bortekampene har de klart å holde nullen.

Midtstopper Stian Andersen fikk seg en smell før pause mot Egersund i helgen, og er usikker til cupkampen mot Lyn. Det er selvsagt et lite minus, men jeg mener at Moss skal være gode nok til å ta seg videre i cupen. 1,80 i odds på Moss-seier er ok.

Onsdagens dobbelttips er Moss + Brann-seier med fem mål eler mindre mot Arna-Bjørnar. Denne dobbelen gir 2,97 i odds. Spilletopp er klokken 1755.

Klikk her for å levere dette spillet