SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Skålevik og Sarpsborg reiser seg i Østfold-derbyet

Jonathan Lindseth (t.h.) og Steffen Lie Skålevik jubler etter scoringen til Lindseth mot Molde. Det har blitt lite jubel for Sarpsborg-spillerne denne sesongen, men vi tror de kan få noe å feire etter onsdagens cupkamp i Fredrikstad.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Jonathan Lindseth (t.h.) og Steffen Lie Skålevik jubler etter scoringen til Lindseth mot Molde. Det har blitt lite jubel for Sarpsborg-spillerne denne sesongen, men vi tror de kan få noe å feire etter onsdagens cupkamp i Fredrikstad. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sarpsborg har underprestert i starten av sesongen. Vi tror de slår tilbake i Østfold-derbyet mot Fredrikstad i cupen.

DEL

Oddstips (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddsdobbel cupen: Odd skal feie over Arendal

Oddssingel cupen: Cupskrell til over fire ganger pengene

Oddssingel cupen: Rosenborg er ikke i nærheten av gammel standard

Oddsdobbel cupen: Skålevik og Sarpsborg reiser seg i Østfold-derbyet

Midtukekupongen: Vi jakter cupskreller på ukens midtukekupong

V4/V5 Bro ParkNettavisen jakter ny galoppsuksess

Vikinglotto: Du kan vinne 85 millioner på onsdag

Det er naturligvis 2. runde i cupen som er den store beholdningen på onsdagens langoddsprogram. Hele 27 kamper skal avvikles og de fleste Eliteserielagene er i aksjon. Det er mange interessante spillobjekters, så er spørsmålet hvor overraskelsene kommer. I tillegg til den norske cupen, er det også full serierunde i sveitsisk Super League og det er kamper i både Nederland og Belgia, mens det er spillefri i ishockey-VM.

NB! 85 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Fredrikstad – Sarpsborg 08 (Handikap fulltid 1-0) B – 2,05 i odds (spillestopp kl. 1955)

Fredrikstad holder til på tredje nivå i norsk fotball. Den tidligere fotballstoltheten fra Østfold er i øyeblikket den tredje beste klubben i fylket øst for Oslofjorden. Aristokratene ligger på fjerdeplass i 2. divisjon, ett poeng bak Kvik Halden som innehar annenplassen.

Laget fra plankebyen slo ut Sparta Sarpsborg i 1.-runden. De banket lillebror i Olavs by 9–0. Nå skal de prøve å slå ut storebror. Det blir en tøffere oppgave.

Sarpsborg 08 og FFK har møtt hverandre totalt 17 ganger siden Sarpsborg 08 så dagens lys. Ti ganger har Sarpsborg 08 vunnet, tre kamper har endt uavgjort og fire ganger har FFK vunnet. Det er imidlertid verdt å notere seg at FFK kun har vunnet en kamp hvor det har stått poeng eller cupavansement på spill. Seieren kom 26. september 2011 da FFK vant eliteseriekampen på Sarpsborg stadion 4–1.

Klikk på denne lenken for å følge oppladningen til Slaget om Østfold fra kl. 1730

Disse to lagene møttes i 3.-runden i cupen i 2016. Den gangen ble også kampen spilt på Fredrikstad stadion, og Sarpsborg 08 vant kampen 3–1.

Sarpsborg har kun tapt én av seks kamper mot Fredrikstad etter opprykket til Eliteserien i 2009-sesongen. De er udiskutabelt det beste laget i Østfold, men Sarpsborg 08 slet seg videre fra 1.-runden mot Sprint-Jeløy. Det vant kampen 3-0, men det sto 0–0 mot 4. divisjonsklubben frem til det var spilt 14 minutter av andre omgang.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Sarpsborg 08 har også skuffet stort i serieåpningen. De leverte en svak kamp da de tapte 1–3 hjemme mot Ranheim søndag. Det var lagets fjerde tap på rad.

Klarer Sarpsborg 08 å finne tilbake til den innsatsen og energien i spillet som gjorde Geir Bakkes mannskap til en fryktet motstander over hele Europa sist sesong? Da er Fredrikstad sjanseløse.

Geir Bakke har tidligere rokert en del på laget i de første rundene i cupen, så det ligger an til å bli noen endringer i startelleveren i forhold til laget som møtte Ranheim.

Det er cupkamp, det er bortebane og det er lokaloppgjør. Det blir ikke lett for Sarpsborg, men noe annet enn seier og avansement er ikke godt nok for sarpingene.

Fredrikstad har heller ikke overbevist i de første seriekampene. Jeg går og venter på når Sarpsborg skal våkne, og jeg tror de kan vinne med to mål eller mer i Fredrikstad i kveld. Oddsen er 2,05. Denne kan ikke spilles som singel. Derfor har vi brukt den i en dobbel.

Jerv – Sandefjord Fotball 3,25 – 3,20 – 1,90 (spillestopp kl. 1755)

Jerv ligger på ellevteplass i 1. divisjon. De har tapt to av de tre siste seriekampene, men begge tapene kom på bortebane.

Hjemme på Levermyr står sørlendingene med to seire og én uavgjort så langt. De varierer veldig i prestasjonene, så det er litt vanskelig å vite hva man skal forvente av dem. De tapte 0–5 mot KFUM, men slo tilbake med 2-0-seier mot Ull/Kisa, og i helgen spilte de jevnt i lokaloppgjøret mot opprykksfavoritt Start.

Sandefjord er en av de største opprykksfavorittene i 1. divisjon denne sesongen, og de har også fått en bra start. De er ubeseiret etter åtte serierunder og ligger på annenplass på tabellen, fire poeng bak Aalesund.

18 poeng på åtte kamper er slett ikke verst, og de er det eneste laget som hittil har klart å ta poeng fra serieleder Aalesund.

Sandefjord har to seire og én uavgjort mot Jerv på de tre siste kampene mot laget fra Grimstad, og jeg mener det skal være kvalitetsforskjell på disse to mannskapene.

Vestfoldingene har en grei stall, og de vil helst sikkert gjøre noen endringer på laget. Likevel skal de være gode nok til å slå Jerv i denne kampen og ta seg videre i cupen. Oddsen på borteseier til Sandefjord er 1,90.

Onsdagens dobbelttips i cupen er Sandefjord + at Sarpsborg 08 vinner med to mål eller mer. Denne kombinasjonen belønnes med flotte 3,89 i odds. Spillestopp er klokken 1755.

Klikk her for å levere dette spillet