SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Sjekk tipsene på tolv av fredagens kamper

Denmark's players cheer after scoring during the UEFA Euro 2020 qualifying Group D soccer match between Denmark and Switzerland at the Telia Parken stadium in Copenhagen, Denmark on Saturday, Oct. 12, 2019. (Georgios Kefalas/Keystone via AP)

Denmark's players cheer after scoring during the UEFA Euro 2020 qualifying Group D soccer match between Denmark and Switzerland at the Telia Parken stadium in Copenhagen, Denmark on Saturday, Oct. 12, 2019. (Georgios Kefalas/Keystone via AP) Foto:

Av

Vi tviler på at det blir en dansk målorgie mot Gibraltar.

DEL

Det er naturligvis den pågående EM-kvalifiseringen som dominerer fredagens langoddsprogram. Det er totalt åtte kamper på menyen i kveld. Norge spiller som kjent hjemme mot Færøyene. I tillegg er det noen privatlandskamper, blant annet prestisjeoppgjør mellom Brasil og Argentina i Riyahd. På hockeyfronten er det fire kamper i Hockeyallsvenskan, mens Oilers tar imot Narvik her hjemme i Get-ligaen. Natt til lørdag spilles det fem kamper i NHL.

Fredag er det ca 908 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 1800. Lever kupongen her

Bosnia -Hercegovina - Italia B (spillestopp kl. 2040)

Det er ikke på hjemmebane at Bosnia ikke når topp to i gruppe J. Der er det nemlig blitt ti av tolv mulige poeng. Men fire bortekamper er endt med null poeng og dersom Finland slår Liechtenstein hjemme fredag kveld, må Bosnia stole på at de kan ta seg til EM via Nations League-playoff i vår. Edin Dzeko og Miriam Pjanic er begge ventet å starte kampen for Bosnia.Italia har gjort kort prosess i denne gruppa og står med full pott og 24 poeng etter åtte spilte kamper. Marco Veratti er uaktuell med skade, ellers tyder det meste på at Italia stiller med en solid førsteellever. Selv om det er noen nye navn i troppen.Italia blir veldig store favoritter i kveld, men de trenger ikke poeng. Vi værer en overraskelse her og spiller hjemmeseier til flott odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Romania - Sverige 2,65 - 3,15 - 2,40 U (spillestopp kl. 2040)

Den store kampen i Norges gruppe denne fredagskvelden og helt avgjørende for hvilket lag som slår følge med Spania fra denne gruppen. Romania fortviler nok over to tapte poeng hjemme mot Norge da Alexander Sørloth utlignet to minutter på overtid i forrige kamp i oktober. Nå er de ett poeng bak Sverige og må vinne fredagens kamp, all den tid Sverige har en matchball hjemme mot Færøyene mandag kveld. Viktige Florin Andone er skadet og rekker ikke fredagens kamp.I likhet med Romania, så mistet også Sverige seieren på overtid da Moreno utlignet for Spania til 1-1 i kampen på Friends Arena i oktober. Sverige har uansett alt i egne hender og selv om de skulle tape denne, så er løpet langtfra kjørt. Romania har nemlig en særdeles tøff bortekamp mot Spania i siste runde. Sverige kan mønste fulltallig mannskap bortsett fra langtidsskadde Victor Claesson.Sverige lever veldig godt med poengdeling i kveld og det er også det klart mest sannsynlige utfallet. 3,15 er grei odds og spilles.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Modo Hockey - Kristianstads IK (over/under ant. mål fulltid 5,5) Over 1,72 (spillestopp kl. 1855)

Modo er det desiderte formlaget i Hockeyallsvenskan og onsdag snudde de 0-1 til 7-3 seier hjemme mot Västerås. Faktisk er det blitt 48 mål i de seks siste kampene for Modo. Nyopprykkede Kristianstad har gjort det bra, men i kveld blir det tøft. 1,30 i hjemmeodds er uansett helt uaktuelt. Det klart beste objektet i denne kampen må være 1,72 i odds på over 5,5 mål.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Norge - Færøyene - Erling Braut Haaland scorer Ja - 1,45 i odds (spillestopp kl. 1755)

Både Spania og Romania scoret fire mål i sine respektive hjemmekamper mot Færøyene, og man må formode at Norge minst klarer det samme med spissparet Joshua King/Erling Braut Haaland. 1,55 i odds på at Erling Braut Haaland scorer mål for Norge i kveld, er slett ikke verst betalt og kan prøves.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Finland - Liechtenstein (over/under ant. mål fulltid 2,5) Under 2,50 (spillestopp kl. 1755)

Finland blir kvalifisert til EM-sluttspillet med seier i kveld og de er naturligvis megafavoritter hjemme mot Liechtenstein. Men det er slett ikke sikkert det blir noen målfest. Det er ikke lett å finne gode spillobjekter i denne kampen, men 2,50 i odds på at kampen ender under 2,5 mål synes høyt.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Armenia - Hellas 3,15 - 3,25 - 2,00 H (spillestopp kl. 1755)

Gruppe J der Italia er soleklar gruppevinner og Finland tar 2. plassen dersom de slår Liechtenstein hjemme i kveld. Armenia har uansett levert en positiv EM-kvalifisering og allerede tatt ti poeng. Og skulle Finland kollapse, kan de faktisk ta seg til EM. Det borger seier her og borte mot Italia mandag kveld, så særlig sannsynlig er det ikke.Hellas tok som kjent et meget overraskende EM-gull i 2004, men siden har det vært mange nedturer. Ikke på noe tidspunkt i denne kvaliken har de vært i nærheten, men de slo til med en overraskende 2-1 seier hjemme mot Bosnia i oktober. Ikke lett å forstå hvorfor bortesvake Hellas er satt til så klar favoritt i denne. 3,15 på hjemmeseier er høyt.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Lag kode Kopier kode

Ungarn - Uruguay 4,15 - 3,10 - 1,75 U (spillestopp kl. 1855)

Privatlandskamp som spilles på Puskas Arena i Budapest. Ungarn kjemper om EM-billett i gruppe E og møter Wales borte tirsdag kveld, i en kamp alt tyder på at de må vinne for å sikre EM-sluttspill. Ungarn er på vei opp og frem, men hjemmetapet mot Slovakia i EM-kvalifiseringen i september kan vise seg kostbart i kampen om å sikre seg EM-sluttspill.Uruguay med ettmålsseirer mot Costa Rica og Peru samt 1-1 mot USA og Peru i de fire siste treningskampene. Her er Luis Suárez og Edinson Cavani begge tilbake fra skader, men om de starter kampen er mer uvisst. Forsvarskjempen José Giménez er imidlertid ute med skade.Uruguay er garantert det beste laget, men Ungarn favoriseres av hjemmebane. 1,75 på borteseier frister ikke i det hele tatt. Uavgjort til 3.10 blir vårt valg.

Almtuna IS - VIK Västerås 2,50 - 3,70 - 2,15 H (spillestopp kl. 1855)

Hockeyallsvenskan der det er klart for den tredje runden på bare fem dager. Almtuna med to strake tap denne uken og ligger fjerde sist med 20 poeng. Västerås henger med i toppen og ligger på 5. plass med 33 poeng. Spiller sin fjerde kamp på åtte dager i kveld og var sjanseløse borte mot ekstremt formsterke Modo onsdag. Men fire strake borteseire før det. Bortelaget har hatt et meget tøft program i det siste. Almtuna kan ta denne.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Södertalje SK - Tingsryds AIF 2,00 - 3,75 - 2,70 H (spillestopp kl. 1855)

Det var stilt visse forventninger til Södertälje foran denne sesongen, men de er ikke blitt innfridd. Det er dog tegn til bedring både mandag og onsdag ble det overtidsseire. Ligger fortsatt nest sist med 19 poeng, men det er kun fem poeng opp til Vita Hästen på 8. plass. Tingsryd var som ventet sjanseløse hjemme mot topplaget Björklöven onsdag og tapte 0-4. Ligger på 9. plass med 23 poeng. Södertälje er på vei opp og får et ganske klart tips her.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Oud-Heverlee Leuven - KFCO Beerscot Wilrijk 1,85 - 3,20 - 3,15 H (spillestopp kl. 2025)

Belgisk 1.divisjon, gruppe to av sesongen. Åpningskamp i gruppe to av sesongen på det nest øverste nivået i Belgia. OH Leuven vant den første perioden og er dermed kvalifisert for playoff. Leverte da 5-0-1 på hjemmebane..Beerschot endte på 5. plass i den første perioden og vant 11 poeng bak nevnte OH Leuven. Var elendige på bortebane og tok kun to poeng på sju bortekamper.OH Leuven vant begge kampene i den første perioden og hjemmekampen med 3-0. Det skal være bra sjanse for hjemmeseier igjen og 1,92 på hjemmeseier er slett ikke verst betalt.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Danmark - Gibraltar (over/under ant. mål full tid 5,5) Under 1,72 (spillestopp kl. 2040)

Det er ingen tvil om at Danmark vinner denne kampen i kveld, men samtidig skal Danmark ut i en helt avgjørende bortekamp mot Irland mandag kveld. Der må Danmark unngå tap for å kvalifisere seg til EM. Således er det ikke utenkelig at Åge Hareides menn slakker farten etterhvert i kveldens hjemmekamp. 1,72 i odds på at det maks scores fem mål i kveld, er ikke så verst betalt med de forutsetningene.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Sveits - Georgia (pause/fulltid dobbel) H/H 1,55 (spillestopp kl. 2040)

Sveits ligger som nummer tre i gruppe D, poenget bak ledelagene Irland og Danmark. Men med hjemmekamp mot Georgia og bortekamp mot Gibraltar tar Sveits seg til EM med seier i disse to, all den tid Irland og Danmark møtes i siste runde. Georgia har tapt bortekampene mot Danmark og Irland og lå også under til pause i begge de kampene. 1,55 i odds på H/H i kveld er innenfor.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Lag kode Kopier kode